Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

248 találat a(z) "innováció" cimkére.

Fókuszban a sportgazdaság és az exportképes magyar sportinnovációk

2017. május. 11. 08:45
A sport globálisan az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág, a szegmensben megvalósuló innováció pedig a magyar cégek számára is nemzetközi kiugrási lehetőséget jelent. Ezt felismerve rendezi meg első ízben a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem a Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát május 18–19-én, Budapesten. A konferencia elsősorban az iparági párbeszéd erősítését és az exportlehetőségek feltérképezését célozza.

Kínában ismerkednek a legmodernebb technológiákkal a Huawei magyar ösztöndíjasai

2017. május. 09. 18:33
Megkezdte három hetes kínai tanulmányútját a Huawei Technologies kínai távközlési berendezés gyártó és infokommunikációs konszern szakmai ösztöndíját elnyerő tíz magyar egyetemi hallgató.

Kínai versenyen bizonyíthat négy magyar startup csapat

2017. május. 08. 16:31
Május 12-én Chengdu-ban rendezik meg a Get in the Ring! startup verseny kínai fordulóját. Az Enterprise Hungary és a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) és a kínai TusStar inkubátor szervezésében megvalósuló startup eseményen négy magyar innovatív vállalkozás versenyezhet a kínai csapatok mellett, a nemzetközi és kínai befektetők előtt.

Az új selyemúttal kacérkodik Kolozsvár

2017. június. 22. 10:59
Infrastrukturális és technológiai beruházásokról egyeztetett Emil Boc, Kolozsvár polgármestere a kínai látogatásán.

Jó ötletekből nincs hiány a budapesti startup vállalkozásoknál

2017. június. 13. 12:28
3D-s városmodellek készítése drónokkal, okosszemüveg vakok és gyengénlátók számára, bezártságszindrómás páciensek kognitív hanyatlásának megakadályozását szolgáló okostelefonos alkalmazások – innovatív ötleteket díjaztak a II. Startup Budapest Fórumon.

Sós vízben oldódó drónt fejlesztenek a Szegedi Tudományegyetemen

2017. június. 12. 13:31
Kizárólag sós vízben oldódó, 3D nyomtatásra alkalmas polimer előállításán dolgoznak a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói. A világon egyedülálló anyagot egy drón prototípusának fejlesztésében alkalmazzák majd.

Magyar startupok népszerűsítik Franciaországban a visegrádi négyeket

2017. június. 09. 13:35
Három magyar startup mutatkozik be az MNKH InnoTrade programja keretében június 8-10. között Párizsban, a Future en Seine eseményen a francia digitális ökoszisztéma legjelentősebb szereplői előtt. A kereskedőház által szervezett panelbeszélgetésen európai befektetők, iparági szereplők és döntéshozók ismerhették meg a visegrádi négyek innovációs törekvéseit és a piacban rejlő potenciált.

Egyedi azonosítót kaptak a Scitec Nutrition termékei

2017. június. 08. 09:01
Közel egymilliárd forintos beruházással a Scitec Nutrition valamennyi terméke egyedi azonosítót kapott. Egyetlen leolvasással meg lehet tudni, milyen alapanyagokból és mikor készült, hol és mikor raktározták, mi áll a hozzá tartozó laborvizsgálatban.

Okoshőmérőt fejlesztő vállalkozásba fektet az Exim tőkealap

2017. június. 02. 15:31
Több lépcsőben 110 millió forintot fektet a magyar Stemp márkájú okoshőmérőt fejlesztő vállalkozásba a magyar tulajdonú GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. által kezelt Exim Növekedési Magántőkealap.

Két évtized után lát pénzt találmányából a magyar feltaláló

2017. június. 01. 17:01
Oroszi László feltaláló ügyében a Kúria - a mindkét fél kérelmére indított felülvizsgálati eljárásban - megerősítette a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét, amely 60,5 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte az alperest, az Adidas Budapest Kft.-t. A per egy irányítósávos futballcipő szabadalmával kapcsolatban indult.

összesen: 248 db | 10 db/oldal