Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

117 találat a(z) "iLex" cimkére.

Egészségügyi adatok kezelése – Van-e titkos bekezdés a GDPR-ban?

2018. augusztus. 02. 13:44
A Vállalkozói Tudástár friss cikkében a GDPR témakört új megközelítésben, az egészségügyi adatokat kezelő vállalkozások szemszögéből vizsgálja dr. Solt Péter ügyvéd.

Jogosulatlan úthasználat – Hogyan „menthetjük ki” magunkat?

2017. szeptember. 30. 08:15
Az autópályák, autóutak és főutak használatához kapcsolódó fizetési kötelezettségekről, valamint azok elmaradásának jogkövetkezményeiről dr. Bogdány Beáta es dr. Viktor Éva, az iLex együttműködő partnerei adnak áttekintést.

Cégkapu-regisztráció

2017. szeptember. 18. 09:31
A 2018. január 1-jétől életbe lépő kötelező elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat dr. Homoki Péter ügyvéd, a CCBE Jogi Informatikai Szakosztályának elnöke, az iLex együttműködő partnere foglalja össze és részletesen bemutatja a cégkapu-regisztráció lépéseit is.

Meghatalmazás

2017. szeptember. 10. 09:30
A Vállalkozói tudástár friss cikkében – két iratmintát is mellékelve – dr. Szabolcsi László ügyvéd, közbeszerzési szakjogász, az iLex együttműködő partnere a meghatalmazás jogintézményét mutatja be.

Munkavégzés alóli mentesítés

2017. november. 13. 09:30
Milyen mértékben nyújtanak lehetőséget a munkavégzésre vonatkozó hatályos szabályok arra, hogy a munkavállaló mentesíthető legyen munkavégzési kötelezettsége alól? Melyek azok az esetek amikor a munkáltató köteles ezt engedélyezni, és mikor dönthet róla mérlegelési jogkörében eljárva? A kérdésekre dr. Viktor Éva ügyvéd, az iLex együttműködő partnere válaszol.

Céges adatok védelme: a legfontosabb tennivalók

2017. november. 02. 08:44
A gazdálkodó szervezeteket érintő adatvédelemmel kapcsolatos legfontosabb tennivalókat dr. Ritter Marianna ügyvéd, az iLex vezérigazgatója foglalja össze.

Elektronikus hírközlő eszköz útján történő távszavazás

2017. május. 26. 13:16
A Vállalkozói Tudástár új cikkében a ma már egyre megszokottabbá váló, a legfőbb testületi szervi ülési döntéshozatalt elektronikusan támogató eszközökhöz kapcsolódó iratminták kerülnek feltöltésre.

Törzstőke vagy alaptőke leszállítása

2017. május. 20. 12:25
A Vállalkozói tudástár új cikkében a – társasági forma szerint – törzstőke vagy alaptőke leszállításának főbb szabályait és ehhez kapcsolódóan egy korlátolt felelősségű társaság taggyűlésének ilyen tartalmú jegyzőkönyvmintáját mutatjuk be.

Új letölthető iratminta a Vállalkozói Tudástárban: szoftver forráskód letéti szerződés

2017. május. 13. 11:45
A Vállalkozói tudástár mai cikkében a szoftver forráskódletét szabályait és ehhez kapcsolódóan egy ilyen tartalmú szerződésmintát mutatunk be.

Új letölthető iratminta a Vállalkozói tudástárban: munkaviszony megszüntetése közös megegyezéssel

2017. május. 04. 13:15
A Vállalkozói tudástár új cikkében a munkáltató és munkavállaló közös megegyezésével történő munkajogviszony megszüntetésének szabályait, s ehhez kapcsolódóan egy ilyen tartalmú megállapodás-mintát mutatunk be.

összesen: 117 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11