Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

7 találat a(z) "Himer Csilla" cimkére.

Mitől számla egy számla? – A legfontosabb tudnivalók

2018. január. 05. 12:30
A számla valamiért örökzöld téma a pénzügyekben. A számlázásra vonatkozó előírások ugyanis kicsit olyanok, mint a Biblia: mindenki úgy értelmezi, hogy alátámassza vele a saját véleményét. Ami már önmagában is éppen elég nagy baj, hiszen az áfatörvény meglehetősen egyértelmű – mégis rengeteg tévhit kering ezzel kapcsolatban.

Számladilemmák – Mikor melyiket, hogy a NAV se kössön bele?

2018. február. 27. 09:31
A számla gazdasági eseményt rögzítő szigorú számadási kötelezettségű nyomtatvány. Azért olyan fontos, mert a legtöbb gazdasági eseményt számlán dokumentáljuk – vagyis az Ön könyvelésének alapját képezi. De nemcsak azt. Alapját képezi az áfa bevallásának, nyilvántartásának és beszedésének is – vagyis többszörös költségvetési érdek fűződik ahhoz, hogy a számla szabályait minden számlakiállító és számlabefogadó betartsa. (Nem véletlen, hogy a NAV kőkeményen büntet...

Kata, a popsztár: növekszik az adónem rajongótábora

2017. szeptember. 08. 16:58
A kata talán a magyar adózás történetének egyik legsikeresebb adóneme. A legfrissebb statisztikák szerint a kisvállalkozások negyede már KATA szerint adózik – írja Himer Csilla kreatív könyvelő.

Himer Csilla: Hogyan biztosítható egy kisvállalkozás pénzügyi stabilitása?

2017. március. 28. 12:30
A pénzügyi stabilitás egy szépen hangzó fogalom, és lehet is vele találkozni – főleg, ha az ember fia/lánya multinál vagy más nagyobb cégnél dolgozik. Talán még középvállalkozások is szokták emlegetni. De mi van akkor, ha Ön kisvállalkozó? Hogyan lehet elérni a pénzügyi stabilitást egy kis cégnél? Himer Csilla kreatív kontrollernek jó híre van: megvan a módja.

Meghatározza-e az árazást a konkurencia?

2017. március. 02. 12:59
Az árazás kapcsán mindig örökzöld téma, hogy mennyire vegyük figyelembe az áraink meghatározásánál a konkurenseink árait. Különösen kezdő vállalkozók ragadnak bele abba, hogy konkurenciaelemzés címén főként a versenytársak áraira koncentrálnak. Innentől pedig már nem nehéz eljutni addig, hogy „a piacon ezek az árak mennek, akkor én valahová középre lövöm be a saját áraimat”. Pedig ez sokszor akkora öngól, hogy már induláskor kódolja vele a cége bukását.

Kintlévőség kezelése: hogyan jusson a pénzéhez?

2017. augusztus. 01. 11:00
A kintlévőség az a pénzügyi tétel, ami szinte mindenkinek fáj. Kinek jobban, kinek kevésbé – ez csakis attól függ, hogy a vállalkozás cashflow-ja milyen jó. A jó cashflow, vagyis a meglehetősen mozgalmas és pozitív egyenlegű pénzáramlás képes elfedni a kintlévőségeket is – így azok egy rosszabb periódusban aztán akár időzített bombaként robbanhatnak. Röviden: jó kintlévőség nincs.

Rockefeller és a kontrolling – Mit érdemes megtanulni tőle?

2017. április. 28. 09:31
A kontrolling és a kisvállalkozás az a két szó, ami felénk ritkán szokott egy mondatba kerülni. Szerintem ezen Rockefeller totálisan kiakadt volna…