Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

45 találat a(z) "Hegedűs Sándor" cimkére.

Cafeteria 2019: „nincs még minden veszve”

2018. szeptember. 25. 14:06
Az eddig leggyakrabban és leginkább alkalmazott juttatások köre ugyan beszűkül, de maradtak a jogszabályban olyan, eddig kevésbé preferált lehetőségek, amelyek most reflektorfénybe kerülhetnek – írja Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletág-vezetője.

Itt a HIPA határidő – A székhely-áthelyezés buktatói, a rendszer dilemmái

2018. március. 17. 11:10
A március 19-i HIPA-előleg befizetési határidő kapcsán Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője foglalta össze az „optimalizálást” célzó székhely-áthelyezéssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat és dilemmákat.

Veszélyben a szabálytalanul működő vaterázók és airbnb-zők

2018. május. 21. 13:04
Hátrányosan érinti a bejelentés nélkül gazdasági tevékenységet folytató magánszemélyeket (vaterázókat, airbnb-zőket és online kereskedőket) az Európai Bíróság friss ítélete. Ebben ugyanis az uniós szabályozással összhangban lévőnek minősítette az alanyi mentesség választására vonatkozó magyar szabályozást a testület, azaz értékhatárra tekintet nélkül állapíthatja meg a NAV az áfakötelezettséget az üzletszerű tevékenységet folytató magánszemélyeknél – hívja fel a...

Nyári adócsomag: szocho, kiva, kata, áfa

2018. június. 29. 11:05
A parlament elé kerülő nyári adócsomag-tervezet részeként módosulna a szocho, eho, társasági adó, kata, kiva és az eva szabályozása is. A legfontosabb változásokat Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője foglalta össze.

Nyári adócsomag: jelentős cafeteriaváltozás a tervezetben

2018. június. 26. 17:28
2018. június 19-én nyújtotta be a kormány a parlament elé a nyári adócsomagként is aposztrofálható javaslatcsokrot. A javaslat alapján jelentősen átalakulhat a cafeteriarendszer – írja Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletág-vezetője.

Adócsomag 2019: sok a miért

2018. június. 22. 09:29
A kormány 2018. június 19.-én beterjesztette az idei első adómódosító csomagot, majd pár órával később a szociális hozzájárulási adóról szóló törvényt is. A csomag nem ígér radikális, eddig nem ismert adócsökkentéseket, inkább a kellemetlen meglepetések azok, amelyekre emlékezni fogunk – írja Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletág-vezetője.

Előlegszámla is lehet fiktív számla?

2018. június. 05. 12:43
Fokozott körültekintéssel kell eljárni az előlegszámlák befogadása során! Az Európai Bíróság május 31-én kelt ítéletében német vonatkozású ügyekben foglalkozott az előlegszámla és az áfalevonási jog összefüggésével. Az ítélet magyar szempontból is jelentőséggel bírhat. A Bíróság kimondta, hogy az előlegszámla kapcsán gyakorolt áfalevonási jogot az adóhatóság megtagadhatja a vevőtől, amennyiben bebizonyítja, hogy az az előlegfizetés időpontjában tudott arról, hogy...

Nyári adócsomag: jelentős cafeteriaváltozás 2019-től

2018. július. 26. 17:31
Egy hónappal a benyújtást követően a parlament megszavazta a nyári adócsomagot, ennek eredményeként jelentősen átalakul a cafeteriarendszer 2019-ben. A legfontosabb változásokat Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletág-vezetője foglalta össze.

Családok, gyerekek, szja

2018. augusztus. 16. 10:16
Hogyan ismeri el az adórendszer a gyermekvállalást? – A kérdésre Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője válaszol.

Lakáskiadás, ingatlanértékesítés: fontos adóváltozások

2018. április. 27. 10:34
2018-ban életbe lépett néhány fontosabb adóváltozás az ingatlanszektor lakossági és vállalati szegmensében. A lakáskiadást, ingatlanértékesítést és ingatlanbefektetést az érintő adóváltozásokat Hegedüs Sándor, az RSM Hungary adóüzletágának vezetője foglalta össze.

összesen: 45 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5