Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

87 találat a(z) "GVH" cimkére.

Nem gyógyít sem a víztisztító, sem a polarizált fény

2017. január. 25. 15:30
Megbírságolta a GVH a Standard Products and Solutions Kft.-t, mert a társaság nem tudta bizonyítani azt az állítását, hogy az általa forgalmazott polarizált fényterápiás lámpák, levegő- és víztisztító készülékek valóban alkalmasak lennének konkrét betegségek gyógyítására.

Megtévesztették ügyfeleiket az üdülési jogokat értékesítő cégek

2017. január. 24. 15:01
Több vállalkozás is az üdülési jog tovább értékesítésével kecsegtette ügyfeleit, ám ennek végül vagy nem tettek eleget, vagy olyan áron, ami mellett ez már nem érte meg. A cégeket a fogyasztók megtévesztéséért megbírságolta a GVH.

Több újdonságra is figyelniük kell a vállalkozásoknak a fúziós eljárásrendben

2017. január. 22. 14:23
A tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény (Tpvt., versenytörvény) tavalyi módosítása értelmében többek között hatékonyabbá válik a fúziókontroll és negyedére csökken az igazgatási szolgáltatási díj, de más változásokra is számíthatnak a vállalkozások.

Vizsgálatot indított a GVH a kisebb kereskedők magasabb bankkártyás díjai miatt

2017. január. 20. 17:44
Ágazati vizsgálatot indít a bankkártya-elfogadás piacának megismerésére és értékelésére a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A hivatal ugyanis azt tapasztalja, a kisebb kereskedők kedvezőtlenebb szolgáltatói díjakkal kénytelenek működni, mint a nagyobb vállalkozások.

Kartell portál segít eligazodni a vállalkozásoknak

2017. január. 20. 15:30
Edukációs oldallal segíti a versenytárs vállalkozások közötti titkos megállapodások káros hatásainak megértését, illetve a kartellek feltárását a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

Összehasonlító reklámjaiért büntette a GVH a Magyar Telekomot

2017. január. 19. 14:46
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 600 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekomra, mert a vállalat reklámjaiban nem tárgyilagosan hasonlította össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatainak nagyságát.

Viszonteladási árrögzítés: fokozottan figyel a GVH

2017. január. 16. 15:30
Szigorúbb versenyszabályok határozzák meg a gyártók és forgalmazók működését 2017-től. A Gazdasági Versenyhivatal fokozott figyelmet szentel az úgynevezett viszonteladási árrögzítéssel kapcsolatos kihágásoknak. Az érintett cégek gyakoribb vizsgálatra számíthatnak, amelyek komoly bírságokat is eredményezhetnek.

Edukációs oldallal segíti a tiszta versenyt a GVH

2017. január. 15. 10:01
A versenyjogi megfelelés több, mint a jogszabályok betartása. Egy szemlélet, amely a gazdasági versenyt szabályozó törvények és normák vállalati gyakorlatba ültetését és követését jelenti. Ennek a hozzáállásnak a kialakítását egy külön internetes oldallal is segíti a GVH.

"Testsúlycsökkentő csodaszer" forgalmazóját bírságolta a GVH

2017. január. 12. 12:02
Nem bizonyult testsúlycsökkentő csodaszernek a zöld teában pácolt aszalt japán szilva. A terméket leszedték a boltok polcairól, a forgalmazó megbírságolta a GVH.

Összejátszott egymással a Duna House és az Otthon Centrum

2017. január. 10. 14:01
Felosztották a piacot, egyeztették áraikat, minimális közvetítői jutalékot határoztak meg a magyarországi lakásközvetői piac legnagyobb szereplői, a Duna House és az Otthon Centrum. A kartell miatt a társaságokat összesen több mint 75 millió forintra bírságolta a GVH.

összesen: 87 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9