Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

49 találat a(z) "gazdaság" cimkére.

Az igazán jó vállalkozók ismerik a nemzetközi trendeket

2018. november. 26. 13:29
Zsabka Zsoltot, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának elnökét nemes egyszerűséggel a kamara dinamizálásának élharcosaként emlegetik, hiszen fórumok sorát szervezi és folyamatosan tárgyal a fővárosi vállalkozókkal. Az elnök szerint azonban a BKIK-nak csak akkor van esélye meghatározó szerepet játszania a magyar gazdaságban, ha szorosan együttműködik a vidéki kamarákkal.

A foci-vb beizzította a brit gazdaságot, de a kereskedelmi kamarák aggódnak

2018. november. 09. 17:01
Két éve nem mért ütemre gyorsult a brit gazdaság növekedése az idei harmadik negyedévben. A fő hajtóerőt a meleg nyári időjárással és a labdarúgó-világbajnoksággal összefüggő fogyasztási többlet jelentette. Ennek ellenére az elemzői közösség változatlanul borúlátóan ítéli meg a további növekedési kilátásokat.

Elemzők szerint az autóipar fékezte a szeptemberi exportot

2018. november. 09. 14:32
A fogyasztás és a beruházások importgerjesztő hatása, valamint az autóipart hátráltató tényezőknek és a külső konjunktúrának az exportra gyakorolt befolyása magyarázta a szeptemberi külkereskedelmi adatokat az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint.

Fico: jön a három legjobb év Szlovákiában

2018. február. 06. 10:00
A szlovák gazdaság különösen jól teljesít majd az elkövetkező években, a bruttó hazai termék növekedése el fogja érni a 4 százalékot – jelentette ki Robert Fico miniszterelnök.

Több ágazat teljesítménye is biztosítja az ipar bővülését

2018. december. 06. 14:09
Pomázi Gyula az M1 aktuális csatorna vendége volt, ahol a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva elmondta, több ágazat teljesítménye is biztosítja az ipar bővülését: az élelmiszeripar, az építőipar, illetve az egészséggazdaságon belül is több olyan alágazat van, amely kimagaslóan teljesített októberben.

Pénzt vettek el a román titkosszolgálatoktól, de több jut a kórházaknak

2018. augusztus. 03. 13:00
Pozitív költségvetés-kiigazítást jelentett be Viorica Dăncilă román miniszterelnök. A döntés elsősorban a titkosszolgálatok és az elnöki hivatal büdzséjét érinti hátrányosan.

Felzárkóztunk Szlovákia mögé versenyképességben

2017. szeptember. 27. 08:32
Magyarország kilenc hellyel került előrébb a világ országainak versenyképességi rangsorában, amelyet a korábbi évekhez hasonlóan az idén is Svájc vezet a Világgazdasági Fórum (World Economic Forum) jelentése szerint.

GKI: 2018 közepéig nem várható érdemi változás a magyar gazdaságban

2017. október. 30. 08:01
A magyar gazdaságban az elmúlt hónapokban folytatódtak az első félévre jellemző tendenciák, és 2018 közepéig nem várható érdemi változás. A növekedés beruházás-vezérelt, és elsősorban az uniós támogatásoknak köszönhető, de gyors a fogyasztás emelkedése is.

Az eddig becsültnél gyorsabb gazdasági növekedést vár az IMF

2017. október. 11. 08:01
Javította az idei és a jövő évi magyar GDP-növekedési előrejelzését a Nemzetközi Valutaalap (IMF) őszi világgazdasági prognózisában. Az IMF minimálisan feljavította a világgazdaság idei és jövő évi növekedésére vonatkozó becslését is.

Uniós pénzek pörgetik fel idén a magyar gazdaság növekedését

2017. március. 22. 13:01
A Pénzügykutató Zrt. előrejelzése szerint idén a bruttó hazai termék (GDP) növekedési üteme 4 százalék fölé emelkedhet, mivel az alacsony bázison megugranak a beruházások, a fogyasztást pedig a továbbra is dinamikusan emelkedő reáljövedelmek mellett az erősödő áruhitelezés is táplálja.

összesen: 49 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5