Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

188 találat a(z) "fogyasztóvédelmi hatóság" cimkére.

Sonkát, kalácsot, csokoládét ellenőrzött a fogyasztóvédelmi hatóság

2018. március. 30. 17:56
Nem megfelelő minőségű húsvéti sonkákat és kalácsokat szűrt ki az országos fogyasztóvédelmi vizsgálat. A fogyasztóvédelmi hatóság március közepén kezdte meg a húsvéti ellenőrzéseket.

Veszélyes lehet a rövid ideig főzött gyorsfagyasztott zöldség

2018. március. 28. 12:59
Gyorsfagyasztott kukorica okozhatta az Európai Unió öt tagállamát érintő Listeria monocytogenes járványt. A Nébih ezért arra figyelmezteti a fogyasztókat, a közétkeztetőket és a vendéglátókat, hogy a gyorsfagyasztott zöldségeket minden esetben alapos hőkezelést követően fogyasszák el illetve tálalják fel vendégeiknek.

Csattanó maszlag magja került a fűszerköménybe

2018. március. 22. 14:31
Csattanó maszlaggal szennyezett fűszerkömény tételeket hívott vissza a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A csattanó maszlag fogyasztása akut (azonnali) panaszokat okozhat.

A vásárlók hiányos tájékoztatását szankcionálná egy jogszabálytervezet

2018. március. 12. 14:01
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogszabálytervezete alapján a jövőben szankcionálható lenne a kereskedő, ha nem megfelelően tájékoztatja vásárlóit a nála kapható háztartási gépek energiafogyasztásáról. Ugyan a tervezet alapvetően a kereskedőt szankcionálja, a gyártó felelős magatartásán is múlik, hogy ne fordulhasson elő félretájékoztatás a boltokban.

Tejérzékenyeknek csúnya meglepetés lehet ez a desszert

2018. március. 09. 16:57
Kínában előállított vörösbabos-dinnyemagos süteményben nyomokban tej összetevőt (kazein-t) mutatott ki a svéd hatóság. A kifogásolt termék az EU több tagállamában, többek között Magyarországon is forgalomba került.

Újabb külföldi burgonyaszállítmányban találtak kártevőt

2018. március. 09. 11:02
Újabb külföldi burgonyában talált kártevőt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 11,5 tonna fertőzött szállítmány Romániából és Ausztriából származik

Háromból egy vizsgált cidernél találtak valami problémát

2018. május. 28. 18:59
Cidereket vizsgált legutóbbi terméktesztjén a Nébih. Kilenc almaalapú alkoholos ital megfelelt a laboratóriumi ellenőrzésen, de négy termék esetében minőségi vagy jelölési problémák miatt figyelmeztetni kellett a vállalkozásokat. Az egyik ital forgalmazója több százezres bírságra számíthat.

Se engedélyei, se adószáma nem volt a bezáratott Félix pizzériának

2018. május. 23. 15:01
Felfüggesztette a gödöllői Félix pizzéria tevékenységét a Nébih. A NAV-val tartott közös ellenőrzésen a szakemberek megállapították, hogy az üzlet a szükséges engedély és adószám nélkül végezte tevékenységét, emellett a helyszínen a műszaki, a higiéniai és a személyi feltételek nem voltak alkalmasak élelmiszer készítésére.

Kadmium szennyezés miatt fagyasztott spenótot hívott vissza a METRO

2018. május. 08. 16:58
A METRO a magas kadmium tartalom miatt kivonta a forgalomból a Chef Parajlevél nevű termékét. A Nébih, a bolgár hatóság bejelentése alapján, az uniós riasztási rendszeren (RASFF) keresztül is értesült az esetről.

Újabb szennyezett őrölt fűszerköményt talált a Nébih

2018. május. 08. 08:58
Újabb szennyezett őrölt fűszerköményt talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-bizontsági Hivatal (Nébih). A hatóság laboratóriumában csattanó maszlag magjait találták az Ázsia Vegyeskereskedelmi Bt. által csomagolt több őrölt fűszerkömény tételben.

összesen: 188 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11