Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

471 találat a(z) "fogyasztóvédelem" cimkére.

Túl sok cianidot mértek egy sárgabarackmag étrendkiegészítőben

2018. március. 21. 10:59
A megengedettnél magasabb cianid tartalom miatt riasztást adott ki a holland hatóság egy keserű sárgabarackmag étrendkiegészítőre. A termékből 12 uniós tagállamba, köztük Magyarországra is szállítottak.

A vásárlók hiányos tájékoztatását szankcionálná egy jogszabálytervezet

2018. március. 12. 14:01
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jogszabálytervezete alapján a jövőben szankcionálható lenne a kereskedő, ha nem megfelelően tájékoztatja vásárlóit a nála kapható háztartási gépek energiafogyasztásáról. Ugyan a tervezet alapvetően a kereskedőt szankcionálja, a gyártó felelős magatartásán is múlik, hogy ne fordulhasson elő félretájékoztatás a boltokban.

Tejérzékenyeknek csúnya meglepetés lehet ez a desszert

2018. március. 09. 16:57
Kínában előállított vörösbabos-dinnyemagos süteményben nyomokban tej összetevőt (kazein-t) mutatott ki a svéd hatóság. A kifogásolt termék az EU több tagállamában, többek között Magyarországon is forgalomba került.

Újabb külföldi burgonyaszállítmányban találtak kártevőt

2018. március. 09. 11:02
Újabb külföldi burgonyában talált kártevőt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 11,5 tonna fertőzött szállítmány Romániából és Ausztriából származik

Csomagolás előtt levágták a penészes részeket a húsokról egy baranyai üzemben

2018. január. 30. 16:57
​A siklósi székhelyű NPK Charolles Kereskedelmi Szociális Szövetkezet húsüzemében tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság mintegy egy tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését.

Kínából származó fertőzött szárított goji bogyó kerülhetett Magyarországra

2018. január. 29. 09:58
Kínából származó, növényvédőszer-maradékot tartalmazó szárított goji bogyó kerülhetett a magyar boltok polcaira.

Ezeket a párizsikat találták a legfinomabbnak a kóstolók

2018. január. 26. 16:01
A sertéshúst tartalmazó párizsikat ellenőrizte legújabb terméktesztjén a Nébih. Összesen 30 párizsit vizsgáltak, laboratóriumban ellenőrizték, hogy a húskészítmények megfelelnek-e az élelmiszerbiztonsági követelményeknek, a laikus és hivatásos kóstolókból álló zsűri pedig felállította az ízrangsort.

Az élelmiszerbiztonsági célú adatelemzés témájában szervez konferenciát a Nébih

2018. január. 26. 10:59
Konferencián mutatja be élelmiszerbiztonsági célú adatelemzői tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Többen kértek segítséget európai online fogyasztóvédelmi ügyekben

2018. január. 25. 09:01
Megduplázódott a Budapesti Békéltető Testületen (BBT) belül működő, az európai online kereskedelem fogyasztóvédelmi kérdéseivel foglalkozó nemzeti tanácsadó ponthoz fordulók száma tavaly.

Piaci önszabályozással szorítanák ki a patikákból a rossz minőségű étrend-kiegészítőket

2018. január. 23. 13:00
Februártól elindul a biztonságos étrend-kiegészítő program a patikákban, így a jövőben a program védjegyével ellátott gyógyszertárakban megvásárolt termékekről tudhatja a fogyasztó, hogy azok megfelelőek és biztonságosak.

összesen: 471 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11