Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

10 találat a(z) "fizetési fegyelem" cimkére.

Hiába szárnyal az építőipar, nem javul a cégek fizetési morálja

2018. március. 20. 19:01
Átlag 90 napig kell várni egy számla kiegyenlítésére az építőiparban, és szerencsésnek számít az az alvállalkozó, amelynek nem kell legalább egyszer fizetési felszólítást küldenie a megbízója számára.

Hetedével csökkent a nemfizetési eljárások száma tavaly

2018. február. 05. 19:27
Tavaly 9,3 százalékkal csökkent a gazdasági társaságokat érintő megszűnési eljárások száma, így hetedével kevesebb nemfizetési eljárást kezdeményeztek.

Javult a fizetési fegyelem

2017. szeptember. 26. 19:33
A magyarországi vállalatok és lakossági ügyfelek fizetési morálja javult, a számlák 77 százalékát fizetik pontosan az ügyfelek, ami 2 százalékponttal jobb adat a tavalyihoz képest – derült ki az EOS csoport fizetési szokásokat vizsgáló idei kutatásából.

Kiszámlázott pénzük negyedére várniuk kell a hazai vállalkozásoknak

2017. november. 21. 10:14
A cégek összesített árbevételének mintegy 28 százaléka olyan összeg, amit már kiszámláztak, de még nem fizettek ki.

Számláik negyedét késve vagy egyáltalán nem fizetik ki a magyar cégek

2016. szeptember. 30. 10:32
Enyhén romlott a fizetési morál Magyarországon a vállalati és lakossági ügyfelek körében egyaránt az EOS nemzetközi pénzügyi szolgáltató idei felmérése szerint.

A magyaroknál csak a görögök csúsznak gyakrabban a számlák befizetésével

2016. november. 29. 16:31
Az európaiak 44 százaléka legalább egyszer késve fizette be számláját az elmúlt 12 hónap során, ennek fő oka, hogy nem volt meg a számlák rendezéséhez szükséges összeg. A magyarok 37 százalékával időnként előfordul, hogy nem tudja törleszteni tartozásait.

Az első negyedévben a leglazább a fizetési fegyelem

2016. május. 23. 11:00
Évről évre nő a lejárat előtt fizetett számlák aránya, de a fizetési késedelem hosszában romló a tendencia a magyar vállalatok körében - derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből.

Hosszabb határidők mellett többet csúsznak a számlák kifizetésével

2016. augusztus. 22. 13:03
Miközben a hazai vállalkozások egyre hosszabb fizetési határidőket szabnak meg a számlák kiegyenlítésére, a késve rendezett tartozások esetében így is mind többet kell várniuk a pénzükre a beszállítóknak. Továbbra is az építőiparban és az egészségügyben a legrosszabb a helyzet, de szükség van az elővigyázatosságra a bútor- és papíripari cégeknél is.

MKIK: változatlanul sok a késve fizető cég

2016. augusztus. 15. 10:01
Még mindig magas az aránya a késedelmesen fizető vállalkozásoknak, azonban számuk csökkent az utóbbi évekhez képest – derül ki a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara jelentéséből.

Több követelést hajthatnak be a kkv-szektorban Magyarországon

2015. október. 07. 13:20
Javult a fizetési fegyelem Magyarországon, az ügyfelek rövidebb határidőkkel és pontosabban fizetik a számlát, mint egy évvel korábban - ismertette Thummerer Péter, a követeléskezelő EOS-csoporthoz tartozó EOS Faktor Zrt. ügyvezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.