Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

8 találat a(z) "Fehér Tamás" cimkére.

„Áfa-bombát” dobott le az Európai Bíróság

2018. május. 07. 10:45
Azok után, hogy nemrég az Európai Unió Bírósága (EUB) jelentősen újraértelmezte a zárt végű pénzügyi lízing fogalmát, egy friss főtanácsnoki vélemény újabb „áfa-bombát” dobott az eddigi gyakorlatra – számol be a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Áfa-visszatérítés: lehetséges az is, ami korábban elképzelhetetlennek tűnt?

2018. június. 28. 12:32
A cégek számtalan olyan helyzettel szembesülnek, amikor rajtuk kívül álló okokból sem a követelésükhöz, sem annak áfa-tartalmához nem jutnak hozzá. Az adóhatóság ugyanis sokszor akkor sem engedi meg az áfa visszaigénylését, ha azzal a költségvetést nem érné kár. Az Európai Unió Bíróságának (EUB) közelmúltbeli ítéletei alapján azonban több ilyen esetben is visszaszerezhető az áfa – írja közleményében a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Az 5 százalékos lakásáfa vége – Kinek kerül többe?

2018. július. 10. 09:05
Az elmúlt napokban sok szó esett arról, hogy a kormánynak nem áll szándékában meghosszabbítani az 5 százalékos, kedvezményes lakásáfa 2019. december 31-én lejáró időszakát. Míg a kedvezmény megvonása értelemszerűen nagyban befolyásolja a jövőbeni lakásépítések rentabilitását, addig annak nagyon komoly hatásai lehetnek a már folyamatban lévő projektekre is. A Jalsovszky Ügyvédi Iroda szerint bár kézenfekvőnek tűnik emiatt előre hozni a teljes vételár megfizetését,...

Ügyletek átminősítése: fontos döntést hozott a Kúria, szűkül a NAV mozgástere

2017. április. 11. 14:31
Az adóhatóság és az adózó közötti viták egyik leggyakoribb terepe, hogy egy láncértékesítéses ügyletben részt vevő adózó milyen feltételek mellett vonhatja le a rá áthárított áfát. A küzdelemben az adóhatóság a minap egy újabb pofont kapott, amikor a Kúria, precedensértékű ítéletében nem értett egyet az adóhatóság azon gyakorlatával, amely a láncügyletek szereplőit rendszeresen ügynökké minősíti át.

Nagy szám: 60 adófajta létezik ma Magyarországon

2016. március. 08. 11:30
Jelenleg 60 adófajta létezik Magyarországon. Az általános forgalmi adó (áfa) 25 százalékban, a személyi jövedelemadó pedig 13 százalékban járul hozzá a központi adóbevételekhez, ugyanakkor az adók döntő többsége 1 százaléknál kisebb mértékű bevételt generál.

Transzferár-viták: változhat a gyakorlat a Fővárosi Bíróság ítélete nyomán

2016. május. 23. 17:28
A Fővárosi Bíróság egy transzferár-vitában az adóhatósággal szemben az adózónak adott igazat, ami változást hozhat a gyakorlatban.

Új lakások áfája: érdemes figyelni az 5 százalékos részletekre

2016. július. 26. 14:05
Annak, akinél az alapterület túllépése miatt megállapítja az adóhatóság, hogy a lakásértékesítését 5 százalék helyett 27 százaléknyi áfa terhelte, nem csak az áfakülönbözetet kell utólag kifizetnie, hanem a bírságot is.

Jó hír a lakásépítőknek

2016. augusztus. 22. 12:15
Bár a lakásépítők szempontjából kedvezően „finomodott” a „hasznos alapterület” fogalma, továbbra sem árt az óvatosság, mielőtt valaki új építésű ingatlanok pénzügyi terveinek készítésébe fog – figyelmeztet a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakembere.