Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

6 találat a(z) "Faludi Wolf Theiss Ügyvédi Iroda" cimkére.

EU-n kívülről érkező befektetések – Korlátozás kérdőjelekkel

2017. szeptember. 30. 10:30
A bizottsági törekvésekkel összhangban az EU-n kívüli befektetők előzetes átvilágítását tervezi a magyar kormány is. Ezzel kapcsolatban több kérdés is felmerül.

Reklámadó: kinek és mekkora összeg jár?

2017. március. 07. 17:01
Az Európai Bizottság 2016. november 4-én hozott határozatában két hónapot biztosított Magyarországnak a reklámadó törvény módosítására, amely határidő 2017. január elején lejárt. Törvénymódosításra nem került sor, Magyarország ugyanakkor 2017. január 16-án eljárást kezdeményezett az Európai Bíróságnál a bizottság határozatával szemben. Az ügy iratai jelenleg nem nyilvánosak.

Követeléskezelés: 8 jogi megoldás, ha nem fizet vagy csődöt jelent az ügyfelünk

2017. június. 07. 17:45
Lejárt számlák, tartozásokat felhalmozó, csődbement és fizetésképtelenné váló – vagy magukról ezt állító – üzleti partnerek, kifizetetlen áruk, szolgáltatások és beruházások. Sok vállalatvezető találkozik ilyen és ehhez hasonló problémákkal működése során, de csak kevesen vannak tisztában azzal, milyen jogi lehetőségek merülhetnek föl ezekben az esetekben, és mennyire fontos, hogy ezeket még kellő időben igénybe vegyük.

Új év, tavalyi szabadság – Mit kell tudni az év végi „beragadt” szabadság kiadásáról?

2017. december. 20. 13:16
Az év végével esedékessé válik az eddig ki nem adott szabadságok rendezése, egyúttal sok munkáltatónál ez a legmegfelelőbb időszak, hogy az ünnepi leálláskor adják ki a munkavállalók bennmaradt szabadságát.

Akár 2 milliárd forint bírságot is kaphatnak a jogsértő webáruházak – Mire érdemes figyelniük a cégeknek?

2017. augusztus. 14. 17:01
Az Európai Bizottság által július 25-én kiadott Consumer Conditions Scoreboard 2017, azaz a „Fogyasztói Körülmények 2017-es Eredménytáblája” szerint az e-kereskedelem nagyfokú térnyerése nem csupán növekvő fogyasztói tudatosságot, hanem kiemelt szabályozói figyelmet is maga után von.

Mikor jogszabálysértő a helyi adórendelet?

2016. július. 04. 16:01
Mikor aránytalan mértékű a helyi adó, illetve mikor diszkriminatív a helyi adóztatási gyakorlat? Mit tehet az adózó, ha nézete szerint az önkormányzat az ingatlanait aránytalan mértékű adóval terheli vagy az adót diszkriminatív módon állapítja meg?