Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

30 találat a(z) "Falcsik István" cimkére.

NETA: jelentősen emelkedhet a teher, drágulhatnak az alkoholos italok

2018. június. 27. 12:02
Az országgyűlés elé beterjesztett adócsomag-javaslatban jelentős népegészségügyi termékadó (NETA) változások szerepelnek. Az alkoholos italok teljes palettájának NETA körbe kerülése mellett az eddigi termékkörre fizetett díjak is emelkednek, megközelítőleg 20 százalékos mértékben – írja dr. Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Vezető tisztségviselők büntetőjogi felelőssége: amire érdemes figyelni

2018. június. 14. 18:33
Egy gazdálkodó vezető tisztségviselője számtalan kockázatnak van kitéve, amelyeket jól felfogott érdeke ismerni és kezelni. Ezeknek a kockázatoknak egy részét a vezető tisztségviselők felelősségeként is emlegetik, ezen belül is különös figyelmet érdemel a vezető tisztségviselők büntetőjogi felelőssége – írja dr. Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Változhatnak a vámjogi képviselet szabályai

2018. július. 27. 12:35
2018. január elsejével új vámtörvény lépett életbe, vámigazgatási ügyekben ettől kezdve kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni – hívja fel a figyelmet dr. Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Nem minden esetben terheli a cégeket az amerikai kiegészítő vám!

2018. július. 06. 17:05
A legnagyobb gazdasági hidegháborúban sem látott adok-kapokkal szembesülhetnek a gazdálkodók az USA, EU és Kína egymással szemben alkalmazandó vámtételei kapcsán. Június 22-től számos USA-ból érkező termék vámterhe nő 25 százalékkal, mely a fogyasztói árban is megjelenik, emeli ki az RSM Hungary vámszakértője. Éppen ezért érdemes tisztában lenniük a cégeknek a kivételekkel, speciális eljárásokkal, amelyekkel jelentős vámteher megspórolható.

Miként érdemes vámkezeltetni 2018-ban?

2018. január. 16. 16:32
2018. január 1-jével új nemzeti vámtörvény lépett életbe, melynek következményeként 2018-tól vámigazgatási ügyekben kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni, közigazgatási vagy az adóigazgatási háttérszabályt már nem. 2018-tól vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – vámügyeit és az azokhoz kapcsolódó jogorvoslati eljárást kizárólag vámjogi képviselője útján intézheti – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary...

Pofon a pálinkának

2018. augusztus. 01. 08:29
Elfogadta az országgyűlés a korábban beterjesztett jelentős NETA- (népegészségügyi termékadó) változtatásokat. Az új szabályozás átlagosan 20 százalékkal emeli meg a NETA fizetési kötelezettséget. Ennek árhatása azonban eltörpül amellett, hogy a népegészségügyi termékadó fizetési kötelezettség a jövőben a gyümölcspárlatot, és a gyógynövénytartalmú, a hétköznapi életben gyomorkeserűkként is ismert alkoholos italokat is terheli mostantól – írja dr. Falcsik István,...

Indokolt lenne az új jövedéki törvény változtatása

2017. szeptember. 22. 18:01
Az új jövedéki törvény (Jöt.) még életbelépése előtt módosításra került, de úgy tűnik, hogy a gazdálkodóktól érkező észrevételek, valamint az általános eljárásjogi háttér változása elkerülhetetlenné teszi az ismételt módosításokat, írja Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője, aki szerint a jövedéki engedélyeseknek előírt pénzügyi biztosíték és a kötelező tárolókapacitások meghatározása is kérdéseket vet fel.

Nincs több gond az EKÁER-rel, ha van AEO-engedély

2017. szeptember. 14. 15:31
A jogszabályban meghatározott feltételek megléte esetén bizonyos gazdálkodók az EKÁER-ben egyszerűsített bejelentés megtételére jogosultak – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője

Környezetvédelmi termékdíj: változások várhatóak a szabályozásban

2017. szeptember. 06. 11:45
A közeljövőben törvénymódosító javaslatot terjeszt elő a szaktárca a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény („Ktdt.”) vonatkozásában. A javaslat több olyan változtatást is tartalmaz, amely érdemben érinti a gazdálkodókat, és a kötelezettek körének bővülése is várható – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Nem az eredeti tervek szerint változik a termékdíj

2017. október. 24. 16:59
A környezetvédelmi termékdíj szabályozás módosítását célzó törvényjavaslat változásait Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője tekinti át.

összesen: 30 db | 10 db/oldal

1 2 3