Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

26 találat a(z) "Falcsik István" cimkére.

Vezető tisztségviselők büntetőjogi felelőssége: amire érdemes figyelni

2018. június. 14. 18:33
Egy gazdálkodó vezető tisztségviselője számtalan kockázatnak van kitéve, amelyeket jól felfogott érdeke ismerni és kezelni. Ezeknek a kockázatoknak egy részét a vezető tisztségviselők felelősségeként is emlegetik, ezen belül is különös figyelmet érdemel a vezető tisztségviselők büntetőjogi felelőssége – írja dr. Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Miként érdemes vámkezeltetni 2018-ban?

2018. január. 16. 16:32
2018. január 1-jével új nemzeti vámtörvény lépett életbe, melynek következményeként 2018-tól vámigazgatási ügyekben kizárólag a vámjogszabályokat lehet alkalmazni, közigazgatási vagy az adóigazgatási háttérszabályt már nem. 2018-tól vámigazgatási ügyben – amennyiben az ügyfél nem kíván személyesen eljárni – vámügyeit és az azokhoz kapcsolódó jogorvoslati eljárást kizárólag vámjogi képviselője útján intézheti – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary...

Indokolt lenne az új jövedéki törvény változtatása

2017. szeptember. 22. 18:01
Az új jövedéki törvény (Jöt.) még életbelépése előtt módosításra került, de úgy tűnik, hogy a gazdálkodóktól érkező észrevételek, valamint az általános eljárásjogi háttér változása elkerülhetetlenné teszi az ismételt módosításokat, írja Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője, aki szerint a jövedéki engedélyeseknek előírt pénzügyi biztosíték és a kötelező tárolókapacitások meghatározása is kérdéseket vet fel.

Nincs több gond az EKÁER-rel, ha van AEO-engedély

2017. szeptember. 14. 15:31
A jogszabályban meghatározott feltételek megléte esetén bizonyos gazdálkodók az EKÁER-ben egyszerűsített bejelentés megtételére jogosultak – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője

Környezetvédelmi termékdíj: változások várhatóak a szabályozásban

2017. szeptember. 06. 11:45
A közeljövőben törvénymódosító javaslatot terjeszt elő a szaktárca a környezetvédelmi termékdíjról szóló 2011. évi LXXXV. törvény („Ktdt.”) vonatkozásában. A javaslat több olyan változtatást is tartalmaz, amely érdemben érinti a gazdálkodókat, és a kötelezettek körének bővülése is várható – hívja fel a figyelmet Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Nem az eredeti tervek szerint változik a termékdíj

2017. október. 24. 16:59
A környezetvédelmi termékdíj szabályozás módosítását célzó törvényjavaslat változásait Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője tekinti át.

Mi lesz veled EKÁER?

2017. október. 06. 14:01
Az EKÁER életében érdekes időszak vette kezdetét, amelynek komoly kihatásai lehetnek az érintett gazdálkodókra is – írja Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Jelentős változás előtt a vámtörvény

2017. október. 03. 17:01
2018. január 1-től gyökeresen megváltoznak a gazdálkodók életét meghatározó eljárásjogi normák. A magyar eljárási szabályozás módosítása érinti a vámigazgatás területét, ami a vámtörvény változtatását teszi szükségessé. Mivel a változás sokrétű, a vámtörvény jelentősen át fog alakulni a következő néhány hónapban! – írja Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

Várhatóan változik az új jövedéki szabályozás hatálybalépésének dátuma

2017. március. 14. 18:29
Az új jövedéki szabályozás bevezetését várhatóan júniusra vagy júliusra halasztja a kormány – írja Falcsik István, az RSM Hungary vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadás részlegének üzletágvezetője.

RSM: változásra lenne szükség a vám- és adóhatározatok jogorvoslati szabályozásában

2017. május. 30. 14:32
A jogorvoslati eljárás illetéke és költségei a vám és adó területén túlzott terhet rónak a gazdálkodókra – derül ki az RSM Hungary felméréséből.

összesen: 26 db | 10 db/oldal

1 2 3