Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

7 találat a(z) "faipar" cimkére.

Fahatározó applikációt fejlesztett az Országos Erdészeti Egyesület

2018. május. 11. 08:57
Fa Book néven, okostelefonon futtatható terepi fahatározó alkalmazást fejlesztett az Országos Erdészeti Egyesület. Az ingyenesen letölthető program 111, a hazai erdőkben előforduló fa- és cserjefaj, illetve fajcsoport azonosításában nyújt segítséget.

Faipari óriásnál tartottak házkutatást a román ügyészség nyomozói

2018. június. 01. 13:01
Románia legnagyobb faipari társaságánál, az osztrák Holzindustrie Schweighofernél is házkutatást tartott a román ügyészség illegális fakitermelés és -kereskedelem gyanújával.

Környezetbarát szűrőrendszerre tér át a szombathelyi Falco

2018. április. 05. 16:01
Végleg leállították és lebontják a régi szűrő- és szárítóberendezést a szombathelyi Falco Zrt.-ben, és hamarosan áttérnek a világszínvonalú, környezetbarát UTWS rendszer használatára.

Új üzemcsarnokkal bővítette kapacitását a Szalai Fafeldolgozó

2017. szeptember. 29. 14:12
Átadták a Szalai Fafeldolgozó Kft. új, zalalövői üzemcsarnokát. A kizárólag magyarországi tölgyrönkök feldolgozásával padlóburkolatokat gyártó társaság tavaly és idén összesen több mint egymilliárd forintot fordított beruházásokra.

Egyre drágább a fa, háborognak a romániai bútorgyártók

2016. január. 21. 11:00
A fa drágulása miatt panaszkodnak Romániában a feldolgozók, akik már két alkalommal is bojkottálták az állami erdészet által szervezett versenytárgyalást.

Fától a bútorig - generációváltás a családi vállalkozásokban

2016. február. 17. 14:15
Egyre több olyan családi vállalkozás működik Magyarországon a faiparban is, amelynek vezetője 60 éves vagy idősebb. A generációváltás nehézségeiről tartott a Bútorszövetség konferenciát a BKIK-val közösen február 16-án Budapesten.

Famaffia: a szálak Maros megyébe vezetnek

2016. február. 04. 10:00
Huszonnégy megyében és Bukarestben tartottak házkutatást szerdán, a faanyaggal való visszaélések ügyében a szálak Maros megyébe vezetnek.