Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

37 találat a(z) "Európai Bíróság" cimkére.

Mit tehetünk, ha más a márkanevünkkel hirdet? – Védjegyek és online marketing

2018. január. 11. 17:01
Az elmúlt években olyan formabontó online hirdetési lehetőségek jöttek létre, amelyek nemcsak a reklámszakembereket, hanem a jogászokat is új kihívások elé állították. Hogyan lesz hirdetőből védjegybitorló? Mik az AdWords buktatói a hirdetők és a védjegyjogosultak számára? Többek között ezeket a kérdéseket tekintik át Rózsavölgyi Márk és Papp Gábor, a DLA Piper Magyarország munkatársai az ügyvédi iroda blogja, az Advocatus legújabb bejegyzésében.

Közcélú beruházások áfája: fellélegezhetnek az ingatlanfejlesztők

2017. szeptember. 18. 17:01
Komoly feltételekhez kötötte az adólevonási jog érvényesítését az ingatlanfejlesztésekhez kapcsolódó közcélú beruházások áfája esetében az Európai Bíróság, amely egy bolgár ügy miatt foglalkozott a kérdéssel.

Ska Keller: ez a döntés mérföldkő az EU számára

2017. szeptember. 06. 21:15
Ska Keller (Zöldek, Németország) az Európai Palament menekültügyi áthelyezésekkel kapcsolatos jelentéstevője és Claude Moraes (S&D, Egyesült Királyság) is üdvözölte az Európai Bíróság ítéletét.

A márkaimázs védelme: árulhat-e a viszonteladó az online piactereken?

2017. november. 08. 17:43
A szelektív forgalmazási rendszerek létfontosságúak egy-egy márka imázsának fenntartása szempontjából, az árusítás e formáját az Európai Bizottság már korábban az uniós versenyszabályokkal összeegyeztethetőnek találta. Az internetes piac közelmúltbeli fejlődése, a Vaterához és az Amazonhoz hasonló oldalak széleskörű használata azonban új kérdéseket vet fel az ilyen értékesítési rendszerek előírásaival kapcsolatban.

Megtilthatja-e a munkáltató a munkahelyen a vallási, politikai vagy filozófiai jelképek használatát?

2017. március. 30. 11:03
A magyar munkáltatók számára az Európai Unió Bírósága ítélete azt jelenteni, hogy belső szabályzatban bizonyos munkakörben dolgozók esetén előírhatják vagy megtilthatják politikai, vallási vagy filozófia jelképek használatát vagy viselését. A magyar bíróságok ugyanis kötelesek az Európai Unió Bíróságának értelmezését követni.

Úthasználati díj: ellentétes az uniós joggal az „átalánybírság”

2017. március. 22. 13:15
Ellentétes az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely az úthasználati díj megfizetésének elmulasztását úgy bünteti, hogy nem veszi figyelembe a jogsértés súlyát, a szabályok bármekkora megsértése esetén átalányösszegű bírság kiszabását írja elő – mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága szerdán.

Reklámadó: kinek és mekkora összeg jár?

2017. március. 07. 17:01
Az Európai Bizottság 2016. november 4-én hozott határozatában két hónapot biztosított Magyarországnak a reklámadó törvény módosítására, amely határidő 2017. január elején lejárt. Törvénymódosításra nem került sor, Magyarország ugyanakkor 2017. január 16-án eljárást kezdeményezett az Európai Bíróságnál a bizottság határozatával szemben. Az ügy iratai jelenleg nem nyilvánosak.

Nem lehet emelt díjas az ügyfélszolgálatok telefonja

2017. március. 02. 17:32
Az Európai Bíróság döntése szerint egy eladó vagy szolgáltató által működtetett vevőszolgálati telefonvonal hívásának költsége nem haladhatja meg egy helyi vezetékes telefonvonalra, vagy belföldi mobiltelefonra irányuló hívás költségét.

Az uniós főtanácsnok szerint az Uber is "csak" egy taxicég

2017. május. 11. 16:16
Az Európai Bíróság főtanácsnoka szerint innovatív koncepciója ellenére hagyományos közlekedési vállalatnak minősül az internetes fuvarmegosztó szolgáltatást nyújtó Uber, így érvényesíthető rá a hagyományos taxitársaságokra vonatkozó nemzeti szabályozás.

Online szerencsejáték: uniós jogba ütközik a magyar szabályozás

2017. június. 22. 13:15
A távszerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozás nem összeegyeztethető a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével – ismertette döntését az Európai Unió Bírósága csütörtökön.

összesen: 37 db | 10 db/oldal

1 2 3 4