Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

39 találat a(z) "Európai Bíróság" cimkére.

Európai Bíróság: sérti a tőke szabad mozgásának elvét a magyar jogszabály

2018. március. 06. 18:02
Ellentétes az uniós joggal azon személyek haszonélvezeti jogának megvonása, akik nem közeli hozzátartozói a magyarországi mezőgazdasági földterületek tulajdonosainak – áll az Európai Unió Bíróságának ítéletében.

Mit tehetünk, ha más a márkanevünkkel hirdet? – Védjegyek és online marketing

2018. január. 11. 17:01
Az elmúlt években olyan formabontó online hirdetési lehetőségek jöttek létre, amelyek nemcsak a reklámszakembereket, hanem a jogászokat is új kihívások elé állították. Hogyan lesz hirdetőből védjegybitorló? Mik az AdWords buktatói a hirdetők és a védjegyjogosultak számára? Többek között ezeket a kérdéseket tekintik át Rózsavölgyi Márk és Papp Gábor, a DLA Piper Magyarország munkatársai az ügyvédi iroda blogja, az Advocatus legújabb bejegyzésében.

Ausztria megtámadta az Európai Bíróságon Paks II. állami támogatását

2018. február. 22. 16:31
A határidő lejárta előtt megtámadta Ausztria az Európai Bíróságon a Paks II. atomerőmű bővítési projekt állami támogatására adott európai bizottsági jóváhagyást - jelentette be Elisabeth Köstinger osztrák környezetvédelmi miniszter.

Közcélú beruházások áfája: fellélegezhetnek az ingatlanfejlesztők

2017. szeptember. 18. 17:01
Komoly feltételekhez kötötte az adólevonási jog érvényesítését az ingatlanfejlesztésekhez kapcsolódó közcélú beruházások áfája esetében az Európai Bíróság, amely egy bolgár ügy miatt foglalkozott a kérdéssel.

Ska Keller: ez a döntés mérföldkő az EU számára

2017. szeptember. 06. 21:15
Ska Keller (Zöldek, Németország) az Európai Palament menekültügyi áthelyezésekkel kapcsolatos jelentéstevője és Claude Moraes (S&D, Egyesült Királyság) is üdvözölte az Európai Bíróság ítéletét.

A márkaimázs védelme: árulhat-e a viszonteladó az online piactereken?

2017. november. 08. 17:43
A szelektív forgalmazási rendszerek létfontosságúak egy-egy márka imázsának fenntartása szempontjából, az árusítás e formáját az Európai Bizottság már korábban az uniós versenyszabályokkal összeegyeztethetőnek találta. Az internetes piac közelmúltbeli fejlődése, a Vaterához és az Amazonhoz hasonló oldalak széleskörű használata azonban új kérdéseket vet fel az ilyen értékesítési rendszerek előírásaival kapcsolatban.

Megtilthatja-e a munkáltató a munkahelyen a vallási, politikai vagy filozófiai jelképek használatát?

2017. március. 30. 11:03
A magyar munkáltatók számára az Európai Unió Bírósága ítélete azt jelenteni, hogy belső szabályzatban bizonyos munkakörben dolgozók esetén előírhatják vagy megtilthatják politikai, vallási vagy filozófia jelképek használatát vagy viselését. A magyar bíróságok ugyanis kötelesek az Európai Unió Bíróságának értelmezését követni.

Úthasználati díj: ellentétes az uniós joggal az „átalánybírság”

2017. március. 22. 13:15
Ellentétes az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely az úthasználati díj megfizetésének elmulasztását úgy bünteti, hogy nem veszi figyelembe a jogsértés súlyát, a szabályok bármekkora megsértése esetén átalányösszegű bírság kiszabását írja elő – mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága szerdán.

Reklámadó: kinek és mekkora összeg jár?

2017. március. 07. 17:01
Az Európai Bizottság 2016. november 4-én hozott határozatában két hónapot biztosított Magyarországnak a reklámadó törvény módosítására, amely határidő 2017. január elején lejárt. Törvénymódosításra nem került sor, Magyarország ugyanakkor 2017. január 16-án eljárást kezdeményezett az Európai Bíróságnál a bizottság határozatával szemben. Az ügy iratai jelenleg nem nyilvánosak.

Nem lehet emelt díjas az ügyfélszolgálatok telefonja

2017. március. 02. 17:32
Az Európai Bíróság döntése szerint egy eladó vagy szolgáltató által működtetett vevőszolgálati telefonvonal hívásának költsége nem haladhatja meg egy helyi vezetékes telefonvonalra, vagy belföldi mobiltelefonra irányuló hívás költségét.

összesen: 39 db | 10 db/oldal

1 2 3 4