Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

19 találat a(z) "Erdély" cimkére.

Ezért keres Vásárhelyen fele annyit a művészeti vezető, mint a kellékes

2017. január. 13. 15:30
A román kormány döntése értelmében február elsejétől 50 százalékkal növelik a közpénzekből működtetett kulturális intézményekben dolgozó előadóművészek – színészek, zenészek, táncosok –, valamint a kiszolgáló személyzet juttatását.

Motiváció nélkül nem lesz több tanár Erdélyben

2017. január. 12. 10:01
Pluszjuttatásokkal kellene vonzóvá tenni a pedagógusi pályát – ez az egyetlen ösztönző módja annak, hogy orvosolni lehessen az erdélyi magyar oktatásban egyre akutabb tanerőhiányt.

Az NSKI is támogatja az erdélyi magyar diákok érettségi-felkészülését

2017. január. 11. 10:15
Immár ötödik alkalommal szervez díjmentes érettségi felkészítőt románból és matematikából a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája és a Nemzetstratégiai Kutatóintézet (NSKI). Idén tizenhárom településen szervezik meg a képzést.

Vitáznak az oktatási és kulturális tárca szétválasztásáról Romániában

2017. január. 09. 09:30
Veszélyekkel járhat, de új lehetőségeket is biztosíthat az új román kormány döntése, miszerint az oktatásügyi tárcától különválasztják a kutatást és az innovációt – vélik az erdélyi felsőoktatási intézmények vezetői.

Nyugdíj nélkül maradtak a postások sztrájkja miatt Erdélyben

2016. október. 28. 10:30
Romániában több ezer postás kezdett spontán sztrájkba csütörtökön, mivel nem sikerült megállapodniuk a béremelésre és a munkakörülmények javítására vonatkozó követeléseikről az állami társaság vezetőivel. Nem hajlandóak átadni, illetve kiszállítani a leveleket és csomagokat, valamint a nyugdíjakat.

Házhoz megy a Sapientia

2016. november. 15. 11:00
Tájékoztató körutat indít a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Az erdélyi középiskolásoknak kívánják bemutatni a tanintézet 2017/2018-as tanévre szóló kínálatát.

Üdülőteleppé nyilvánítanak erdélyi fürdővárosokat is

2016. november. 07. 09:00
Tucatnyi romániai fürdő megnyitásáról rendelkezhet egy kormányhatározat. A listán találjuk Erdélyből Kolibicát, Majszint, Avasfelsőfalut, Szilágybagost, Désaknát, Maroshévíz Bánffy-telepét, Borszéket, illetve Marosszentgyörgyöt.

Késik a sztrádaépítés Észak- és Dél-Erdélyben is

2016. május. 17. 09:00
Probléma merült fel az észak- és a dél-erdélyi autópálya építése kapcsán is: több szakaszon késlekednek a munkálatokkal, mivel az Országos Közút- és Autópálya-kezelő Társaság által megbízott kivitelezők nem haladnak az előzetes ütemtervnek megfelelően a projekttel.

Ezt várják egy frissen végzett informatikustól Romániában

2016. május. 13. 10:30
Felzárkóztatással próbálják pótolni a felsőoktatási rendszer hiányosságait az erdélyi magyar egyetemek. Változtatni kellene a jelenlegi fejkvótaalapú rendszeren.

Több pénzt kérnek az erdélyi irodalmi szervezetek

2016. május. 04. 13:47
Erdélyi irodalmi szervezetek tiltakoznak a területet érintő „radikális forráskivonás” ellen, amely álláspontjuk szerint különösen érzékenyen érinti az irodalmi folyóiratokat és szerzőiket.

összesen: 19 db | 10 db/oldal

1 2