Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

142 találat a(z) "élelmiszerbiztonság" cimkére.

Túl sok cianidot mértek egy sárgabarackmag étrendkiegészítőben

2018. március. 21. 10:59
A megengedettnél magasabb cianid tartalom miatt riasztást adott ki a holland hatóság egy keserű sárgabarackmag étrendkiegészítőre. A termékből 12 uniós tagállamba, köztük Magyarországra is szállítottak.

Tejérzékenyeknek csúnya meglepetés lehet ez a desszert

2018. március. 09. 16:57
Kínában előállított vörösbabos-dinnyemagos süteményben nyomokban tej összetevőt (kazein-t) mutatott ki a svéd hatóság. A kifogásolt termék az EU több tagállamában, többek között Magyarországon is forgalomba került.

Csomagolás előtt levágták a penészes részeket a húsokról egy baranyai üzemben

2018. január. 30. 16:57
​A siklósi székhelyű NPK Charolles Kereskedelmi Szociális Szövetkezet húsüzemében tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság mintegy egy tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését.

Kínából származó fertőzött szárított goji bogyó kerülhetett Magyarországra

2018. január. 29. 09:58
Kínából származó, növényvédőszer-maradékot tartalmazó szárított goji bogyó kerülhetett a magyar boltok polcaira.

Az élelmiszerbiztonsági célú adatelemzés témájában szervez konferenciát a Nébih

2018. január. 26. 10:59
Konferencián mutatja be élelmiszerbiztonsági célú adatelemzői tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Magyarországon is leveszik a polcokról a szalmonella gyanús babatejport

2018. január. 17. 17:59
A Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak.

Öt tonna élelmiszert kellett lefoglalni az egyik készételes cég konyháján

2018. február. 20. 15:57
A hatóság több mint öt tonna alapanyag és helyben készített félkész étel forgalomba hozatalát tiltotta meg, valamint elrendelte annak megsemmisítését azután, hogy helyszíni ellenőrzést tartott a készételek házhoz szállításával foglakozó Pannon Food Catering Kft. dunakeszi konyhaüzemében.

Nem jelölt allergént mutattak ki egy indiai fűszerkeverékben

2018. február. 19. 15:58
Magyarországra is szállítottak abból az indiai fűszerkeverékből, amelyben nem jelölt allergén összetevőt, szulfitot talált a dán hatóság.

Magyarországon és az unióban is emelkedett a szalmonella-fertőzések száma

2018. február. 08. 09:01
Enyhén nőtt a szalmonellózishoz köthető esetek száma az uniós tagállamokban 2016-ban az EU legfrissebb, zoonózisokat (állatról emberre vagy emberről állatra terjedő megbetegedéseket) összegző jelentése szerint. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt tapasztalja, hogy Magyarországon is mérsékelten növekszik a szalmonella-fertőzések száma.

Határértéket többszörösen meghaladó színezék a mangó ízű kandírozott ananászban

2017. szeptember. 27. 16:28
A megengedett határérték háromszorosát meghaladó mennyiségű narancssárga színezéket mért a cseh hatóság a Thaiföldről származó, mangó ízesítésű kandírozott ananász szeletben, amelyből Magyarországra is szállítottak.

összesen: 142 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11