Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

130 találat a(z) "élelmiszerbiztonság" cimkére.

Határértéket többszörösen meghaladó színezék a mangó ízű kandírozott ananászban

2017. szeptember. 27. 16:28
A megengedett határérték háromszorosát meghaladó mennyiségű narancssárga színezéket mért a cseh hatóság a Thaiföldről származó, mangó ízesítésű kandírozott ananász szeletben, amelyből Magyarországra is szállítottak.

Üvegdarabot találtak egy nugát szeletben

2017. szeptember. 18. 18:01
Üvegdarabot talált egy vásárló egy Németországban gyártott bio, ropogós rizses nugát szeletben. A termék Németországon kívül a Csehországban és Magyarországon is forgalomba kerülhetett.

1+1 millió euró jut az élelmiszerek minőségének tesztelésére

2017. szeptember. 15. 12:30
Pénzhez jutnak azok az uniós tagállamok, ahol előfordulhat, hogy silányabb minőségű élelmiszerekkel látják el őket a multinacio-nális vállalatok.

Rovarölővel szennyezett tojás miatt két esetben tett feljelentést a Nébih

2017. szeptember. 15. 10:13
Több mint 280 tojás és tojástermék minta ellenőrzése során a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a határérték feletti fipronil szennyezés miatt két esetben tett feljelentést. A termékeket mindkét esetben kivonták a forgalomból.

Nébih: nem volt minden rendben a chipsekkel

2017. szeptember. 07. 11:15
A Szupermenta terméktesztben ellenőrzött tíz, különböző márkájú sajtos chips közül kettőnél meghaladta a figyelmeztető szintet az akrilamid értéke, ami számos élelmiszerben előforduló szerves szennyezőanyag - közölte a Nébih csütörtökön.

Szilánkokat találtak egy COOP Premium márkájú halkonzervben

2017. október. 27. 08:01
Szilánkokat talált egy piaci ellenőrzés során a cseh hatóság egy marokkói származású makrélafilében, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett riasztás útján értesült az esetről.

Ki vesz ennyiért karfiolt és kelkáposztát?

2017. október. 17. 08:45
Elbúcsúzhatunk a hazai karfioltól, brokkolitól és kelkáposztától. A klimatikus viszonyok változása miatt jó minőségű árut csak nagy nehézségek árán tudnak piac¬ra vinni a gazdák, ezért az elmúlt években mintegy 40 százalékkal csökkent a termőterület.

Fico: ha kell, játszva összegyűjtünk egymillió aláírást

2017. október. 09. 09:29
Szlovákia azt várja, hogy az Európai Bizottság kimondja: milyen intézkedéseket kíván tenni a termékek kettős mércéjével kapcsolatban – jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő.

Bucikkal bújnak ki az előírások alól az albán pékségek

2017. október. 02. 17:45
A minőségi péktermékeket készítő magyar sütőipari cégek érdekében a fogyasztói tudatosság emelésére van szükség – hangzott el a Földművelésügyi Minisztérium, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Pékszövetség képviselői között tartott megbeszélésen.

Egészségre káros anyagok oldódhatnak ki egy etetőcumiból

2017. november. 27. 10:17
Egészségre káros, N-nitrozálható anyagok határérték feletti kioldódását mérték etetőcumiból. A terméket Németországban gyártották és egy lengyel forgalmazó révén számos európai ország mellett Magyarországra is szállítottak.

összesen: 130 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11