Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

314 találat a(z) "élelmiszer" cimkére.

Nagyot drágult a tojás és a tűzifa

2018. május. 09. 09:31
Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 2,3 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál, a legnagyobb mértékben a szeszes italok, dohányáruk, valamint az élelmiszerek ára nőtt. Az első négy hónapban összességében átlag 2,1 százalékkal emelkedtek az árak.

Kadmium szennyezés miatt fagyasztott spenótot hívott vissza a METRO

2018. május. 08. 16:58
A METRO a magas kadmium tartalom miatt kivonta a forgalomból a Chef Parajlevél nevű termékét. A Nébih, a bolgár hatóság bejelentése alapján, az uniós riasztási rendszeren (RASFF) keresztül is értesült az esetről.

Újabb szennyezett őrölt fűszerköményt talált a Nébih

2018. május. 08. 08:58
Újabb szennyezett őrölt fűszerköményt talált a Nemzeti Élelmiszerlánc-bizontsági Hivatal (Nébih). A hatóság laboratóriumában csattanó maszlag magjait találták az Ázsia Vegyeskereskedelmi Bt. által csomagolt több őrölt fűszerkömény tételben.

Online tudástárat készített a Nébih az élelmiszeres tanúsító védjegyekről

2018. május. 07. 07:59
A vásárlók tájékozódásának segítése érdekében a Nébih honlapján ezentúl egy helyen és kereshető formában érhető el az élelmiszereken szereplő tanúsító védjegyek listája.

Valóban laktózmentesek voltak az annak mondott tejfölök

2018. május. 04. 11:01
Laktózmentes tejfölök biztonsági és minőségi paramétereit vizsgálta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az ellenőrzött kilenc termék mind megfelelt az előírásoknak, de két tejföl gyártóját jelölési hiba miatt figyelmeztetni kellett.

Engedély nélkül tartottak és vágtak le állatokat két Pest megyei telepen

2018. május. 02. 16:00
Egy főváros közeli kistermelő állattartó telepein és gazdaságában tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az ellenőrök a két helyszínen összesen 89 háziállat forgalmi korlátozását, 530 kiló élelmiszer és több mint 2000 kiló élelmiszer-hulladék forgalomból való kivonását rendelték el.

Bizalmatlanok, mégis használják az adalékanyagokat a magyar fogyasztók

2018. június. 22. 10:59
A magyar fogyasztók többségében bizalmatlanságot kelt az egyes élelmiszerek címkéjéről ismerős adalékanyagok hivatalos neve, holott a hétköznapokban fenntartások nélkül használják azokat.

Tízből nyolc budapesti gyrososnál hozzáadott foszfáttal ízesítik a húsokat

2018. június. 20. 18:03
A Tudatos Vásárlók Egyesülete tíz különböző budapesti vendéglátóhelyen vizsgálta a gyroshús hozzáadott foszfáttartalmát. Nyolc étteremben ízesítették a húsokat hozzáadott foszfáttal, de ennek mértéke egyik esetben sem haladta meg az egészségügyi határértéket.

Palackozott üdítőitalt vontak ki a forgalomból

2018. június. 20. 08:29
Vegyszerre emlékeztető szagú, 1,5 literes Jana eper és guava ízű üdítőitalt vontak ki a forgalomból, miután a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) megvizsgálta a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott üdítőket, és a laboratóriumi eredmények megerősítették a vásárlói jelzéseket.

Új vezérigazgató a Sága Foods élén

2018. június. 19. 10:29
Augusztus elsejétől új vezérigazgató irányítja a magyar piac vezető szárnyastermék-márkáját gyártó cégét, a Sága Foods Zrt.-t. Muzsek András új piacokra vezetné a sárvári társaságot.

összesen: 314 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11