Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

314 találat a(z) "élelmiszer" cimkére.

Augusztustól több hús lesz a párizsiban, virsliben

2017. június. 06. 08:01
Augusztus elsejétől életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása, és ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba.

Egyesülhet a közétkeztetési piac két nagy szereplője

2017. július. 31. 19:14
Áldását adta a GVH arra, hogy a Hungast felvásárolja a Sodexot. Az ügylettel a közétkeztetési piac két nagy szereplője egyesül, de az egyes alpiacokon (például munkahelyi étkeztetés, közintézmények) az együttes részesedésük sem lesz túl nagy.

A túl sok cukor depressziót okozhat a férfiaknál

2017. július. 28. 17:44
A túl sok cukrozott üdítőital, sütemény és más édesség fogyasztása növeli a depresszió kockázatát férfiaknál - derítették ki brit kutatók, akik ugyanezt az összefüggést nők esetében nem tudták kimutatni.

Ismeretlen eredetű, penészes hús volt egy kaposvári üzemben

2017. július. 27. 14:43
Azonnali hatállyal felfüggesztette egy kaposvári húsüzem tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az ellenőrzés során közel négy tonna árut foglalt le és rendelte el azok megsemmisítését, további három tételt pedig már a boltok polcairól kellett visszahívni.

Romániában minden harmadik vizsgált élelmiszer eltért a nyugat-európai változattól

2017. július. 27. 07:26
Románia laboratóriumi vizsgálatok alapján kilenc élelmiszer esetében talált eltérést a Nyugat-Európában és Romániában forgalmazott azonos termékek összevetésekor.

Ötből egy tiszai étterem a zavarosban halászott

2017. július. 26. 17:44
Tisza menti éttermeket és halsütödéket ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A 49 vendéglátó egységből kilencnél találtak olyan halat, amelyről nem tudták megmondani, honnan származik. Összesen 600 kiló halat illetve halterméket kellett lefoglalni.

Májusban nőtt idén legjobban a kiskereskedelmi forgalom

2017. július. 24. 10:33
A kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 6,0, naptárhatástól megtisztítva 5,5 százalékkal nőtt májusban az egy évvel korábbihoz képest.

Túl sok a jód egy nálunk is kapható tengeri algában

2017. július. 21. 13:15
Túl nagy mennyiségű jódot tartalmazó szárított tengeri alga érkezett az Európai Unióba. A kifogásolt termékből Magyarországra is szállítottak.

Az élelmiszerek minőségére van itthon a legtöbb panasz

2017. július. 20. 17:44
Az idei második negyedévében tovább javult a fogyasztóvédelmi tájékozottság, és némileg erősödött a kereskedők iránti bizalom. A termékekkel, illetve szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszok aránya immár nem tér el alapvetően a nyugat-európai tendenciáktól.

Több pénzt ad a kormány az ételautomaták NAV-bekötéséhez

2017. július. 20. 13:15
A kormány további legfeljebb 1,44 milliárd forint forrást hagyott jóvá az élelmiszer-automaták automatafelügyeleti egységgel történő ellátásához nyújtandó támogatáshoz.

összesen: 314 db | 10 db/oldal