Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

7 találat a(z) "e-szja" cimkére.

Varga Mihály: Kiállították a tízmilliomodik online számlát

2018. szeptember. 17. 09:00
Két és fél hónappal július elsejei indulása óta már jubilált is az online számlarendszer, múlt héten beérkezett a tízmilliomodik számla az adóhivatalhoz – tájékoztatott Varga Mihály.

Március 19-ig lehet kérni az szja-bevallás tervezetet a NAV-tól

2018. március. 13. 14:00
Még csaknem egy hétig, március 19-ig kérhetik az szja-bevallási tervezet postázását levélben, SMS-ben vagy az adóhatóság honlapján kitölthető űrlapon azok, akiknek nincs ügyfélkapuja - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Az szja-bevallási tervezet nem egyenlő a kész bevallással

2018. május. 04. 14:03
Vészesen közeledik 2018. május 22-e, a 2017. évi szja bevallások benyújtási határideje. Az e-szja-t övező intenzív kommunikációnak köszönhetően sokan abban a gyakran téves nyugalomban élnek, hogy nekik ezzel kapcsolatban semmi teendőjük nincsen, hiszen az adóhatóság úgyis elkészíti helyettük az adóbevallást. Sajnos minden híreszteléssel ellentétben nem mindenki számára ilyen egyszerű a helyzet – hívja fel a figyelmet Vizer József, az RSM Hungary adómenedzsere.

Szinte mindenben duplázott az e-szja

2018. június. 01. 13:31
Szinte mindenben duplázott az e-szja, a tavalyi duplájára, majd 1,5 millióra nőtt az szja-bevallásukat interneten beküldők száma, kétszer annyian, több mint 800 ezren fogadták el a bevallási tervezetet módosítás nélkül, miközben az e-szja felületet az idén 3,3 milliószor keresték fel, ami ugyancsak duplája a tavalyinak – tájékoztatott Varga Mihály pénzügyminiszter.

E-szja: már elérhető több új szolgáltatás

2018. január. 08. 18:58
Idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal külön kérés nélkül már az őstermelőknek, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek és a korábbi években munkáltatói adómegállapítást választóknak is elkészíti az szja-bevallás tervezetét, hétfőtől már az e-szja webes kitöltő felülete is elérhető a NAV honlapjáról – tájékoztatott Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Ennyien fogadták el módosítás nélkül az adóbevallásukat

2017. május. 23. 15:30
Több mint 430 ezren módosítás nélkül fogadták el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által készített szja-bevallás tervezetet - tájékoztatott a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára kedden.

„A magyar e-szja példaértékű az Európai Unióban”

2017. június. 22. 18:30
Az szja-bevallási korszak idén véget ért; a NAV elektronikus szja-rendszere minden adózót mentesített a bevallás kitöltésének kötelezettsége alól – jelentette ki budapesti tájékoztatóján Varga Mihály.