Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

17 találat a(z) "drón" cimkére.

Megfelelő szabályozás kéne a drónok használatához

2019. január. 21. 16:47
A Drónpilóták Országos Egyesületének elnöke szerint megfelelő szabályozás kellene a drónok biztonságos használatához - erről Pál Károly beszélt az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Pályázatot írtak ki a hazai drónfotósoknak

2018. május. 14. 11:00
Május 15-ig lehet nevezni az első Magyar Drónfotó Pályázatra.

Uniós szinten szabályoznák a drónok használatát

2018. június. 12. 11:30
Az Európai Parlament képviselői június 12-én szavaznak a légiközlekedés új szabályairól, amelyek a drónokra is kiterjednek.

Drónreptetés: kár esetén csak eseti légtérrel térít a biztosító

2018. július. 31. 13:01
Elérheti a százezer főt is a drónhasználók köre Magyarországon, de közülük elenyésző számban lehetnek azok, akik szabályosan, eseti légtérrel is rendelkeznek. Ez azért problémás, mert annak hiányában a drón által okozott károkat sem téríti a biztosító. A Groupama Biztosító a Drónpilóták Országos Egyesülete elnökének (DOE) segítségével gyűjtötte össze a legfontosabb tudnivalókat a felelős és biztonságos drónhasználatról.

Supermannel támadt egy francia atomerőműre a Greenpeace

2018. július. 04. 10:01
A Greenpeace nemzetközi környezetvédő szervezet bejelentette, hogy egy Supermant formázó drónt repített be egy francia atomerőműbe, ahol egy "érzékeny" építménynek ütköztette a szerkezetet. Az incidenst a francia nukleáris parkot működtető EDG energiaóriás megerősítette, de jelezte, hogy az nem volt hatással a létesítmény biztonságára.

Drónokkal is vadászik a NAV a cigicsempészekre

2018. február. 16. 08:58
Az adóhivatal már rendszeresen bevet drónt az illegális dohánykereskedelem megakadályozásáért. A hatóság tavaly 37 millió szál cigarettát foglalt le.

Hurrikán után is bevethető a víz alatti drón

2017. szeptember. 18. 14:32
Természeti katasztrófák idején lehet hasznát venni az olyan robotoknak, amelyek emberi életek veszélyeztetése nélkül kutatnak túlélők után.

Drónokhoz fejleszt mobilhálózati technológiát a Huawei

2017. november. 17. 08:01
Alacsony légtéri mobil adathálózati lefedettséget biztosító technológiát fejleszt a Huawei a drónok hasznosításában rejlő gazdasági potenciál kiaknázása érdekében. A Huawei Digitális Égbolt Kezdeményezése (Digital Sky Initiative) a drónok hálózatra kapcsolását célozza.

Drónhoz is kötelező a felelősségbiztosítás

2017. február. 10. 16:15
A júliustól változó szabályozás alapján a jelenleginél egyszerűbb lesz majd drónokat reptetni Magyarországon, ezt azonban továbbra is csak azok tehetik majd, akik előzetesen felelősségbiztosítást kötöttek a légijármű által esetleg okozott károk fedezésére.

Már külföldön is felelősséggel reptethetik drónjaikat a magyar pilóták

2017. augusztus. 02. 14:22
A most piacra dobott új generációs drónbiztosítás akkor is helyt áll az okozott károkért, ha a gyerek – szülői felügyelet mellett – külföldön állította autonóm üzemmódba a pilóta nélküli légi járművet.

összesen: 17 db | 10 db/oldal

1 2