Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

12 találat a(z) "DLA Piper" cimkére.

A built-to-suit projetek jogi sajátosságai – Mikre kell figyelni?

2018. március. 21. 11:33
A built-to-suit (BTS) fejlesztésekkel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat Remes Attila, a DLA Piper Magyarország munkatársa foglalja össze az ügyvédi iroda blogja, az Advocatus bejegyzésében.

Még mindig nem fordítanak kellő figyelmet a cégek az adatvédelemre

2018. február. 02. 17:01
A DLA Piper Data Privacy Scorebox nevű online felmérésében szereplő több mint 200 vállalat mindössze 34,4 százaléka ügyel arra, hogy működése összhangban legyen a legfontosabb nemzetközi adatvédelmi alapelvekkel.

A márkaimázs védelme: árulhat-e a viszonteladó az online piactereken?

2017. november. 08. 17:43
A szelektív forgalmazási rendszerek létfontosságúak egy-egy márka imázsának fenntartása szempontjából, az árusítás e formáját az Európai Bizottság már korábban az uniós versenyszabályokkal összeegyeztethetőnek találta. Az internetes piac közelmúltbeli fejlődése, a Vaterához és az Amazonhoz hasonló oldalak széleskörű használata azonban új kérdéseket vet fel az ilyen értékesítési rendszerek előírásaival kapcsolatban.

Európai bírósági eljárások a magyar online szerencsejáték perekben

2017. június. 21. 14:44
Júniusban várható az Európai Unió Bíróságának döntése az Unibet és a NAV közötti perrel kapcsolatos előzetes döntéshozatali eljárásban – a kérdés: megfelel-e az online szerencsejáték magyar szabályozása az európai uniós normáknak? A témában két másik eljárás is folyik a luxemburgi bíróság előtt; ezeket és a szerencsejáték törvény vonatkozó módosításait a DLA Piper bejegyzése tekinti át.

Épül a tőkepiaci unió, döntöttek az értékpapírosításról

2017. június. 14. 13:01
Május végén megállapodtak az Európai Parlament és az Európai Tanács képviselői az értékpapírosítási rendelettel kapcsolatos alapvető politikai kérdésekben, így egy fontos lépéssel közelebb került az EU ahhoz, hogy az „újracsomagolt” hitelek egyszerű, átlátható és egységesített keretrendszerben működhessenek. A Brexit azonban ezt a folyamatot is lelassíthatja – írja az Advocatus, a DLA Piper jogi blogja.

Nem talál szavakat a magyar jog a bitcoinra

2017. június. 01. 17:31
A bitcoint sem dologként, sem jogként, sem pedig követelésként nem tudja értelmezni jelenleg a magyar jog – írja Szalbot Balázs, a DLA Piper budapesti irodája jogvita-rendezési és szabályozási csoportjának ügyvédjelöltje.

Versenyjogi tudnivalók szállásfoglalás előtt, avagy hogy nyaraljunk olcsóbban

2017. július. 11. 13:33
A fogyasztói árakra is jótékony hatással lehet a szállásadók és az online szállásközvetítő platformok (Booking.com, Expedia stb.) közötti kapcsolat újragondolása, amely a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) előző évben publikált, az online szálláshelyfoglalás piacán lefolytatott ágazati vizsgálata miatt vált szükségessé. Hogyan spórolhatnak az utazók? Érdemes telefonon vagy email-ben is ajánlatot kérni a kiszemelt szálláshelytől – Virág Péter, a DLA Piper ügyvédje...

Módosult a versenytörvény: új szabályok a kártérítési igények érvényesítésére

2017. február. 16. 09:01
A versenyjogi kártérítési igények érvényesítésére vonatkozó újdonságokat Szatmáry István és Virág Péter, a DLA Piper szakértői tekintik át.

Módosult a versenytörvény: új szabályok a vállalatfelvásárlásokra

2017. február. 09. 18:29
Év elején lépett hatályba a felvásárlásokat és a versenyjogi kártérítési igények érvényesítését alapjaiban módosító szabályozás, amelynek a felvásárlásokkal kapcsolatos főbb újdonságait Szatmáry István és Virág Péter, a DLA Piper szakértői tekintik át.

Hogyan fizetünk az elektromos autók töltéséért?

2017. augusztus. 31. 13:29
Magyarországon az elektromos gépjárművek közterületen való töltése jellemzően egyelőre ingyenesen, az egyes szolgáltatók és önkormányzatok közcélú töltőpontjain keresztül történik. Nyilvánvaló, hogy ez nem maradhat így, hiszen a piaci szereplők csak abban az esetben vesznek majd részt a töltőállomások villamos energiával való ellátásában, amennyiben ennek körében profitot tudnak realizálni. De vajon melyik üzleti modell lesz a befutó az elektromos töltőállomások...

összesen: 12 db | 10 db/oldal

1 2