Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

21 találat a(z) "devizahitel" cimkére.

Magyar devizahiteles ügyet vizsgál az Európai Bíróság

2018. május. 04. 08:59
Az Európai Bíróság ügyben eljáró főtanácsnoka szerint vizsgálhatja nemzeti bíróság a devizahiteleknél az árfolyamkockázatot a kölcsönt felvevőre terhelő, jogszabályban rögzített feltétel tisztességtelenségét, ha a szerződésben nem világosan és érthetően fogalmaztak.

Visszafogná a hitelezést a román jegybank

2018. június. 14. 11:58
A gazdaság túlfűtötté válásának elkerülése, az infláció és a kamatemelések lassítása érdekében az eladósodottság korlátozását fontolgatja a román jegybank.

Devizahiteles szerződésekről foglalt állást az Európai Bíróság

2018. június. 01. 08:01
A devizahitel-adósok helyzetének rendezése céljából elfogadott magyar jogszabályoknak biztosítaniuk kell, hogy a fogyasztói devizahitel-szerződésekbe foglalt tisztességtelen feltételek miatt ne szenvedjen hátrányt az adós - közölte döntését az Európai Bíróság.

Ennyivel emelkedik az árfolyamgátasok közel felének törlesztője

2017. május. 23. 09:31
Az árfolyamgát programban korábban részt vevő adósok 40 százalékánál 6-8 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlet - derül ki a jegybank elnökének írásos válaszából, amely a parlament.hu oldalon olvasható.

Általánosságban rendben volt a devizahitelek forintosítása és a banki elszámolás

2017. január. 05. 16:16
Lezárta az MNB a devizahitelek forintosításának, illetve az elszámolás folyamatának vizsgálatát. Általános, rendszerszintű hibát nem talált, a feltárt egyedi esetekben pedig jellemzően még az ellenőrzés alatt korrigáltak a bankok.

Ezermilliárd forintot nyertek a devizahitelesek a forintosításon

2017. augusztus. 16. 13:29
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint a devizahitelesek terhei ezermilliárd forinttal csökkentek annak köszönhetően, hogy adósságukat forinthitelre váltották át.

A bankok nem aggódnak az árfolyamgát kifutása miatt

2017. augusztus. 09. 11:42
Az árfolyamgát fokozatos kifutása miatt 59 ezer ügyfélnek átlagosan 7 ezer forinttal emelkedik a havi törlesztőrészlete a jegybank szerint, közülük 13 ezernek csak ezer forinttal, 5 százalék esetében azonban a futamidő hosszabbításával is számolni kell. A bankok emiatt nem számítanak tömeges fizetési nehézségre, az esetleges problémákat egyedileg kezelik.

Banki adósok tízezrei veszíthetik el lakásukat

2017. április. 12. 10:31
Eladhatják a lakását vagy követeléskezelőnek adhatják át a tartozását a bankok azoknak az ügyfeleknek, jellemzően volt devizahiteleseknek, akik nem tudják vagy akarják törleszteni adósságukat, ugyanakkor arra sem hajlandók, hogy arról érdemben egyeztessenek a pénzintézettel.

Sok a panasz a devizahitelek elszámolására

2016. március. 25. 12:00
Tavaly év végéig több mint százötvenezer panaszt nyújtottak be az ügyfelek a bankokhoz és a lízingcégekhez az elszámolások miatt. A hiteladósok fellépése sokszor nem vezetett eredményre, ezért az érintettek tizede békéltető testület elé vitte ügyét.

Szlovénia kártalanítja a horvát és bosnyák devizabetéteseket

2016. március. 07. 15:31
Huszonöt év huzavona és várakozás után Szlovénia megkezdte a horvát és bosnyák devizabetétesek kártalanítását - számolt be a Jutarnji List horvát napilap.

összesen: 21 db | 10 db/oldal

1 2 3