Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

4 találat a(z) "Csüllög Balázs" cimkére.

Hogyan kerülhető el a céges ingatlan elárverezése?

2018. szeptember. 17. 10:35
Az adótartozás miatt lefoglalt céges ingatlan becsértékének megállapítása után kerülhet sor annak értékesítésére. Meg kell várni az árverezést, vagy létezik más megoldás? Milyen intézkedésekkel szemben lehet végrehajtási kifogással élni és mire kell ügyelni az eljárás során? A kérdésekre dr. Csüllög Balázs adójogász, az RSM Hungary szenior adótanácsadója válaszol.

Hogyan választja ki az adóhatóság, hogy kit fog ellenőrizni vagy „támogatni”?

2018. július. 26. 12:26
Sokakat foglalkoztat a kérdés, minek az alapján dönti el az adóhatóság, hogy mely társaságoknál, magánszemélyeknél végez ellenőrzést. A közérdekű bejelentések nyomán indult eljárások száma elenyésző, mára a NAV komplex kockázatelemzési és kiválasztási rendszerének folyamatai a meghatározóak – írja dr. Csüllög Balázs adójogász, az RSM Hungary szenior adótanácsadója.

Változik a NAV bírságolási gyakorlata

2018. július. 04. 14:33
Az adóhatóság idén is közzétette frissített útmutatóját az új adóeljárási és végrehajtási törvény alapján történő bírságolási gyakorlatának fontosabb szabályairól. A főszabály szerinti 50 százalékos adóbírság bizonyos esetekben továbbra is elérheti a 200 százalékot, amennyiben a NAV a tudatos adóelkerülést bizonyítani tudja – hívja fel a figyelmet dr. Csüllög Balázs, az RSM Hungary Adójogi képviseleti/Tax litigation csapatának szenior adótanácsadója.

Céges ingatlanra vezetett végrehajtás: a legfontosabb tudnivalók

2018. augusztus. 28. 18:05
Milyen szabályokra kell figyelniük az adósoknak az adóvégrehajtás során? Mi történik a nem magánszemély tulajdonában lévő ingatlannal, ha végrehajtási eljárás alá kerül, elkerülhető-e a kényszerértékesítés? A kérdésekre dr. Csüllög Balázs adójogász, az RSM Hungary szenior adótanácsadója válaszol.