Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

103 találat a(z) "Budapesti Békéltető Testület" cimkére.

Használtautó-vásárlás: mit tehetünk, ha a hiba csak vásárlás után jön elő?

2018. március. 05. 19:01
Még az átlagosan körültekintő fogyasztótól sem várható el használtautó-vásárlásnál, hogy kiszűrje a motorvezérlő olyan hibáját, ami csak kiszerelés után látható. Épp ezért helyesen döntött a Budapesti Békéltető Testület amellett, hogy a kereskedőnek ki kell fizetnie a több mint háromszázezer forintos javítási költséget – állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla abban a bírósági ügyben, amelyet a használtautó-kereskedő indított a testület ellen.

Döntött a Kúria: az áramszámláknak érthetőnek és követhetőnek kell lenniük

2018. május. 02. 16:30
Nem csak az a közüzemi szolgáltatók kötelessége, hogy havonta számlákat bocsássanak ki, hanem a számláknak, fizetési emlékeztetőknek, fizetési felszólításoknak érthetőnek és követhetőnek is kell lenniük. Amennyiben nem ez történik, akkor a fogyasztó jogosan kérhet kötbért az áramszolgáltatótól – hívja fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület.

Többen kértek segítséget európai online fogyasztóvédelmi ügyekben

2018. január. 25. 09:01
Megduplázódott a Budapesti Békéltető Testületen (BBT) belül működő, az európai online kereskedelem fogyasztóvédelmi kérdéseivel foglalkozó nemzeti tanácsadó ponthoz fordulók száma tavaly.

Mit tehet az a fogyasztó, akinél az áramszünet kárt okozott?

2018. január. 11. 19:30
Üzemzavar miatti áramszünetnél igazolnia kell a szolgáltatónak, hogy nem lépte túl a feszültség rögzített mértékét, és azt is, hogy a tönkrement háztartási készülék nem volt megfelelően biztosítva a túlfeszültség ellen. Máskülönben meg kell térítenie a fogyasztónak okozott és igazolt kárt – mondta ki jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla abban a perben, amelyet még korábban az ELMŰ Hálózati Kft. indított a Budapesti Békéltető Testület ellen.

Szigorodnak a vélelmezett áramlopás esetén alkalmazandó eljárási szabályok

2018. február. 16. 12:01
Szigorodnak a vélelmezett áramlopás esetére vonatkozó eljárási szabályok. A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) február 19-étől érvényes rendelete a fogyasztót is védi.

Lakást vásárol vagy felújít? – Ezekre mindenképpen figyeljen

2018. február. 02. 15:59
Miközben Magyarországon egyre inkább nő a lakásépítési kedv és az építőipar e területe felfutóban van, a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak is egy sor fogyasztóvédelmi előírással kell tisztában lenniük és azokat betartaniuk a munkák elvégzése során.

Kellő körültekintéssel elkerülhető a parkolási bírság!

2018. április. 19. 12:31
A fogyasztó pontosan arra a zónára indította el a mobilparkolást, amelyet a mobilapplikáció felajánlott, mégis büntetést kapott. Egy másik ügyben az autós elfelejtett jegyet venni, és halogatta a befizetést, ezért már közel húszezres, emelt összegű bírságot kellett befizetnie.

Egyre több a panasz az interneten vásárolt műszaki cikkekre

2017. szeptember. 21. 18:01
Év eleje óta egyre több panasz érkezik a Budapesti Békéltető Testülethez az interneten vásárolt műszaki cikkekre. Bár ezek tartós fogyasztási cikknek minősülnek, ha a vételáruk meghaladja a 10 ezer forintot, mégis nem sokkal az átvétel után elromlanak, és a kötelező egyéves jótállás ellenére a cégek elutasítják a fogyasztókat, amikor ingyenes javítást vagy cserét szeretnének.

Lakásfelújítás: 600 forintos alkatrész egy óra alatt 40 ezer forintért?

2017. szeptember. 13. 11:02
Nyár végén, az ősz kezdetén még mindig sokan fognak lakásfelújításba, azonban a Budapesti Békéltető Testület tapasztalatai szerint a fogyasztók nem mindig körültekintőek.

Közszolgáltatások igénybevétele: ezekre figyel a tudatos fogyasztó

2017. október. 24. 19:15
A villamosenergia-, a földgáz-, a víziközmű-, a távhő-, a kéményseprő-ipari, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevétele során követendő tudatos fogyasztói magatartás alapelemeit a Budapesti Békéltető Testület foglalta össze.

összesen: 103 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11