Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

110 találat a(z) "Budapesti Békéltető Testület" cimkére.

Mire figyeljünk, ha mérőóracsere miatt csengetnek a szolgáltató emberei?

2018. szeptember. 14. 10:54
Az egyes közüzemi mérőórák cseréjének a fogyasztók rendszerint nem tulajdonítanak nagy jelentőséget. Pedig ha nem járnak el körültekintően, nem tüntetik fel az ellenőrzéssel kapcsolatos észrevételeiket, és szabálytalan vételezést állapít meg a szolgáltató, adott esetben több százezer forintos büntetést kaphatnak. Kevesen tudják szintén, hogy a szolgáltató akár bírósághoz is fordulhat, ha nem engedik lecserélni a mérőt. A Budapesti Békéltető Testület jó tanácsai a...

Használtautó-vásárlás: mit tehetünk, ha a hiba csak vásárlás után jön elő?

2018. március. 05. 19:01
Még az átlagosan körültekintő fogyasztótól sem várható el használtautó-vásárlásnál, hogy kiszűrje a motorvezérlő olyan hibáját, ami csak kiszerelés után látható. Épp ezért helyesen döntött a Budapesti Békéltető Testület amellett, hogy a kereskedőnek ki kell fizetnie a több mint háromszázezer forintos javítási költséget – állapította meg a Fővárosi Ítélőtábla abban a bírósági ügyben, amelyet a használtautó-kereskedő indított a testület ellen.

Döntött a Kúria: az áramszámláknak érthetőnek és követhetőnek kell lenniük

2018. május. 02. 16:30
Nem csak az a közüzemi szolgáltatók kötelessége, hogy havonta számlákat bocsássanak ki, hanem a számláknak, fizetési emlékeztetőknek, fizetési felszólításoknak érthetőnek és követhetőnek is kell lenniük. Amennyiben nem ez történik, akkor a fogyasztó jogosan kérhet kötbért az áramszolgáltatótól – hívja fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület.

Nagyobb védelmet élveznek az utazók július elsejétől

2018. június. 29. 16:02
Széleskörű és közérthető tájékoztatás az utazási csomagoknál és több lehetőség a felmondásra, megfelelő kompenzáció az utazási irodák szerződésszegése esetén – hívja fel a figyelmet a Budapesti Békéltető Testület.

Így verik át a fogyasztókat az autóvásárlásoknál

2018. július. 26. 11:35
A Budapesti Békéltető Testület tapasztalatai szerint a fogyasztók nem tanúsítanak kellően körültekintő magatartást használtautó-vásárláskor.

Többen kértek segítséget európai online fogyasztóvédelmi ügyekben

2018. január. 25. 09:01
Megduplázódott a Budapesti Békéltető Testületen (BBT) belül működő, az európai online kereskedelem fogyasztóvédelmi kérdéseivel foglalkozó nemzeti tanácsadó ponthoz fordulók száma tavaly.

Mit tehet az a fogyasztó, akinél az áramszünet kárt okozott?

2018. január. 11. 19:30
Üzemzavar miatti áramszünetnél igazolnia kell a szolgáltatónak, hogy nem lépte túl a feszültség rögzített mértékét, és azt is, hogy a tönkrement háztartási készülék nem volt megfelelően biztosítva a túlfeszültség ellen. Máskülönben meg kell térítenie a fogyasztónak okozott és igazolt kárt – mondta ki jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla abban a perben, amelyet még korábban az ELMŰ Hálózati Kft. indított a Budapesti Békéltető Testület ellen.

Szigorodnak a vélelmezett áramlopás esetén alkalmazandó eljárási szabályok

2018. február. 16. 12:01
Szigorodnak a vélelmezett áramlopás esetére vonatkozó eljárási szabályok. A Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH) február 19-étől érvényes rendelete a fogyasztót is védi.

Lakást vásárol vagy felújít? – Ezekre mindenképpen figyeljen

2018. február. 02. 15:59
Miközben Magyarországon egyre inkább nő a lakásépítési kedv és az építőipar e területe felfutóban van, a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak is egy sor fogyasztóvédelmi előírással kell tisztában lenniük és azokat betartaniuk a munkák elvégzése során.

Kezdődik a tanév – Jó tanácsok a vásárláshoz

2018. augusztus. 30. 12:04
Hatalmas kedvezmények, leárazások, akciók iskolakezdésre – az áruházláncok már közzétették a leárazott tanszereket, egyéb kedvezményeiket, de a nagy forgatagban nem árt több mindenre ügyelni. A legfontosabb fogyasztóvédelmi tudnivalókra a Budapesti Békéltető Testület hívja fel a figyelmet.

összesen: 110 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11