Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

151 találat a(z) "BKIK" cimkére.

Ne jelentsen hátrányt a hátrányos helyzet

2019. március. 01. 17:41
Hátrányos helyzet és kirekesztettség címmel szervezett kerekasztal beszélgetést a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a Budapesti Gazdaság Szakképzési Centrummal karöltve péntek délelőtt a Ferencvárosi Művelődési Központban, ahol a népes diáksereg megtekinthette Réthy Dávid dokumentumfilm rendező Utósok című rövidfilmjét, amely három olyan húszas évei elején járó fiatalról szól, akik gyermekotthonban nőttek fel.

A jó gazdasági teljesítményhez megfelelő bérezésre van szükség

2019. február. 27. 11:00
Zsabka Zsolt szerint ma már nem lehet az iparban dolgozó munkásokat minimálbérrel megtartani, a gazdasági teljesítmény növeléséhez szükség van a munkavállaló ösztönzésére is.

A pályaorientációs tanácsadó nem dönthet senki helyett, de nagyon sokat segíthet

2019. április. 20. 11:27
Az élet egyik legfontosabb és legnehezebb döntése az, amikor ki kell találnunk, hogy milyen szakmát, milyen pályát válasszunk magunknak. Sokan tanácstalanul állnak ebben a valóban nehéz helyzetben, ami nem csoda, hiszen nem egyszerű dolog eldönteni, merre is induljon el az ember, mi érdekli igazán, amivel valóban sokáig szívesen foglalkozna.

Adó-visszatérítés és kompenzációs csomag - ez a BKIK javaslata a lakásáfa-problémára

2018. október. 19. 19:47
A BKIK és az ÉVOSZ kompenzációs csomag létrehozását javasolja a kormánynak a 2019. december 31-én kivezetésre kerülő 5 százalékos lakásáfa megszűnése után, amelynek részleteit már idén nyilvánosságra kellene hozni - erről beszélt Koji László az Ipar és Kereskedelem napján a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Zsabka Zsolt: integrálnunk kell a fiatalokat a munkaerőpiacra

2018. október. 19. 19:25
A BKIK együttműködési megállapodást kötött a Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Karával, amelynek értelmében 17 végzős diák írja majd szakdolgozatát arról, hogyan integrálhatók a pályakezdő fiatalok a munka világába.

A taxis hiénák a turistákra fókuszálnak

2018. október. 15. 11:25
A kontár taxisokat az sem zavarja, ha tilosban állnak meg és az sem, ha nincs taxiállomás. Metál Zoltán, az Országos Taxi Szövetség elnöke leszögezi, a szolgáltatók kilencven százaléka tisztességesen dolgozik, de a szabálytalan taxisok jelentős károkat okoznak az utasoknak és a tisztességes taxisoknak egyaránt.

Egységes a BKIK álláspontja a környezetvédelmi termékdíjról

2018. október. 14. 06:58
Az idő rövidsége miatt a kisvállalkozásoknak esélyük sem volt felkészülni a 2019. januárjában bevezetendő környezetvédelmi termékdíj bevezetésére, ezért Szatmáry-Jähl Angéla, a BKIK Kereskedelmi Tagozatának elnöke úgy véli, időben mindenképpen ki kell tolni a tervezet.

Zsabka Zsolt: Minőségi teljesítményt nyújtó, vállalkozókat képviselő kamarát építünk

2018. október. 10. 10:39
Alig két hónapja választották meg az Ipari Tagozat elnökének Zsabka Zsoltot, aki hatalmas lendülettel vetette a munkába magát: egy új alapokon nyugvó, átlátható tagozat alapjait fektették le, amelynek elsődleges feladata, hogy képviselje vállalkozóit s amelyre tagjai bármikor számíthatnak.

Az igazán jó vállalkozók ismerik a nemzetközi trendeket

2018. november. 26. 13:29
Zsabka Zsoltot, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Ipari Tagozatának elnökét nemes egyszerűséggel a kamara dinamizálásának élharcosaként emlegetik, hiszen fórumok sorát szervezi és folyamatosan tárgyal a fővárosi vállalkozókkal. Az elnök szerint azonban a BKIK-nak csak akkor van esélye meghatározó szerepet játszania a magyar gazdaságban, ha szorosan együttműködik a vidéki kamarákkal.

Az előkészített projektek nagyot nyernek a kedvezményes lakásáfa kitolásával

2018. november. 19. 13:20
Az elmúlt hat hónapban nagyon sok szó esett szakmai berkekben a kedvezményes lakásáfáról. Sokáig úgy tűnt, a kormányzat határozottan ragaszkodik a kedvezmény megszüntetéséhez, azonban többek között a BKIK és az ÉVOSZ eredményes szakmai lobbitevékenységének köszönhetően megváltoztatta álláspontját.

összesen: 151 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11