Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

23 találat a(z) "bíróság" cimkére.

Börtönbüntetésre ítélték a gyémántos piramisjáték szervezőit

2018. május. 19. 14:06
Csalás miatt négy év börtönre, illetve két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte nem jogerősen a Fővárosi Törvényszék a megismételt elsőfokú eljárásban a DT Diamond Rt. két volt vezetőjét, akik még a 2000-es évek elején drágaköveket adtak el, visszavásárlást és magas hozamot ígérve úgy, hogy esélyük sem volt azt megfizetni.

Így látja a Kúria a munkáltatók kártérítési felelősségét a munkahelyi egészségkárosodásoknál

2018. május. 14. 07:58
A munkáltató egészségkárosodásért fennálló kártérítési felelősségével kapcsolatos perek egységes ítélkezési gyakorlata érdekében összefoglaló véleményt készített a Kúria Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiuma. Ebben felsorolták azt is, mi tartozhat a munkáltató ellenőrzési körébe, ami megalapozza kártérítési felelősségét.

Magyar devizahiteles ügyet vizsgál az Európai Bíróság

2018. május. 04. 08:59
Az Európai Bíróság ügyben eljáró főtanácsnoka szerint vizsgálhatja nemzeti bíróság a devizahiteleknél az árfolyamkockázatot a kölcsönt felvevőre terhelő, jogszabályban rögzített feltétel tisztességtelenségét, ha a szerződésben nem világosan és érthetően fogalmaztak.

Bajban van három tucat végrehajtó

2017. szeptember. 26. 10:00
Hamarosan akár három tucat végrehajtónak is megszűnhet a megbízatása amiatt, mert nincs jogi diplomájuk és nem is vették fel őket az ország egyetlen jogi karára sem.

Ingyenessé tennék a peres dokumentumok fordítását Szlovákiában

2017. március. 23. 10:01
Májustól ismét térítésmentessé válhatnak az anyanyelvi fordítások a polgári peres eljárásokban Szlovákiában. A javaslatról végelegesen a parlament dönt majd.

Nem lehet emelt díjas az ügyfélszolgálatok telefonja

2017. március. 02. 17:32
Az Európai Bíróság döntése szerint egy eladó vagy szolgáltató által működtetett vevőszolgálati telefonvonal hívásának költsége nem haladhatja meg egy helyi vezetékes telefonvonalra, vagy belföldi mobiltelefonra irányuló hívás költségét.

Két évtized után lát pénzt találmányából a magyar feltaláló

2017. június. 01. 17:01
Oroszi László feltaláló ügyében a Kúria - a mindkét fél kérelmére indított felülvizsgálati eljárásban - megerősítette a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletét, amely 60,5 millió forint és kamatai megfizetésére kötelezte az alperest, az Adidas Budapest Kft.-t. A per egy irányítósávos futballcipő szabadalmával kapcsolatban indult.

Másodszorra sem kell az Uber Brnónak

2017. július. 23. 14:00
Ismét betiltotta az Uber működését a Brnói Járásbíróság. Az utazásmegosztó cég csak akkor folytathatja helyi tevékenységét, ha eleget tesz a taxis szolgáltatásokra vonatkozó előírásoknak.

Törvénytelenül korlátozta vásárlói jogait a Kővári Forrás Kft.

2017. július. 04. 14:01
Tisztességtelenül próbálta korlátozni a fogyasztók indoklás nélküli elállási jogát a vásárlástól az egészségügyi, háztartási termékeket értékesítő Kővári Forrás Kft.. A károsultak békéltető testülethez vagy bírósághoz fordulhatnak.

Márciustól gyorsulhat a civil szervezetek nyilvántartásba vétele

2017. február. 26. 11:01
A civil szervezetek működésére és nyilvántartására vonatkozó törvények március 1-jén hatályba lépő módosításai a civilekkel kapcsolatos eljárások gyorsítását és egyszerűsítését célozzák - közölte Madarasi Anna, a Fővárosi Törvényszék szóvivője.

összesen: 23 db | 10 db/oldal

1 2 3