Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

71 találat a(z) "atomerőmű" cimkére.

A fehérorosz energiaszükséglet harmadát biztosítják majd a Roszatom blokkjai

2017. október. 12. 10:14
Fehéroroszországban a Roszatom 2400 megawatt összteljesítményű atomerőművet épít Asztravecben. A tervek szerint az első blokkot 2019-ben, a másodikat 2020-ban adják át, és azok az országban termelt energia 30 százalékát biztosítják majd.

Megváltozott az atomerőmű beruházásért felelős társaság neve és arculata

2017. október. 10. 08:01
Paks II. Atomerőmű Zrt. néven folytatja munkáját az atomerőmű kapacitás fenntartásáért felelős társaság. Megújult a cég arculata is.

Brüsszel szerint évi 7 százalék feletti hozamot hozhat Paks 2

2017. október. 09. 13:14
A Paks 2 projekt csak fél százalékkal ígér kisebb hozamot annál, mint amennyit egy piaci befektető elvárna, ezt a fél százalékot minősítette az Európai Bizottság a beruházásban állami támogatásának.

Süli János: újabb blokkok tervezését kellene mérlegelni

2017. október. 06. 08:01
Megkerülhetetlennek nevezte a paksi bővítést Süli János. Az atomerőmű két új blokkjának megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter, aki a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konferenciáján arra hívta fel a figyelmet, már nem Paks 2 építését kellene mérlegelni, hanem újabb blokkok tervezését.

Nem veszélyes az egészségre az Európa légterébe került radioaktív szennyezés

2017. november. 24. 08:43
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH), valamint több nukleáris biztonsági hatóság és intézet szerint is elenyésző az egészségügyi kockázata annak a radioaktív szennyeződésnek, amelyik szeptemberben az Ural környékén kerülhetett a levegőbe, majd Európa felett is megjelent.

A General Electric szállítja az első török atomerőmű turbináit

2017. november. 23. 08:44
A General Electric szállítja a Roszatom fővállalkozásában épülő első török atomerőmű turbinaegységeit. A Büyükeceli városban épülő Akkuyu atomerőművet a fővállalkozó Roszatom ugyanazzal a reaktortechnológiával építi fel, mint a Paks II. atomerőművet.

Akár a 40 százalékot is meghaladhatja a magyar beszállítók aránya Paks II.-ben

2017. november. 21. 08:01
A Roszatom vezérigazgató-helyettese szerint bizonyos munkákban, például az építő-szerelő bázis létesítése során a magyar beszállítói arány jelentősen meghaladhatja a 40 százalékot a Paks II. beruházás megvalósításában, de a magyar cégek jelentős tapasztalattal rendelkeznek az energetikai gépgyártás terén is.

Idén Halországgal zárult, jövőre még több állomással folytatódik a Magyar Kincsek programsorozat

2017. november. 06. 16:59
A Paksi Atomerőműbe és Halországba, a Rétimajorban lévő 750 hektáros tórendszerbe vitte vendégeit a Magyar Kincsek, amely telt házas rendezvénnyel zárta az évet. A Magyar Termék Nonprofit Kft. kiemelkedő hazai értékeket bemutató programsorozata jövőre még több állomással folytatódik.

Biztonságosan üzemeltek a hazai nukleáris létesítmények tavaly

2017. november. 03. 09:29
Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) által felügyelt magyarországi nukleáris létesítmények az előírásoknak megfelelően, biztonságosan üzemeltek tavaly - derül ki az atomenergia 2016. évi alkalmazásának biztonságáról szóló, közigazgatási egyeztetésre bocsátott jelentésből.

Victor Ponta: Bravó, Magyarország!

2017. március. 08. 11:45
Facebook-bejegyzésben gratulált Magyarországnak és Orbán Viktor miniszterelnöknek Victor Ponta volt román kormányfő, miután az Európai Bizottság is hozzájárult a paksi atomerőmű orosz finanszírozással történő bővítéséhez.

összesen: 71 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8