Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

43 találat a(z) "atombusiness" cimkére.

Nem veszélyes az egészségre az Európa légterébe került radioaktív szennyezés

2017. november. 24. 08:43
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség, az Országos Atomenergia Hivatal (OAH), valamint több nukleáris biztonsági hatóság és intézet szerint is elenyésző az egészségügyi kockázata annak a radioaktív szennyeződésnek, amelyik szeptemberben az Ural környékén kerülhetett a levegőbe, majd Európa felett is megjelent.

A General Electric szállítja az első török atomerőmű turbináit

2017. november. 23. 08:44
A General Electric szállítja a Roszatom fővállalkozásában épülő első török atomerőmű turbinaegységeit. A Büyükeceli városban épülő Akkuyu atomerőművet a fővállalkozó Roszatom ugyanazzal a reaktortechnológiával építi fel, mint a Paks II. atomerőművet.

Akár a 40 százalékot is meghaladhatja a magyar beszállítók aránya Paks II.-ben

2017. november. 21. 08:01
A Roszatom vezérigazgató-helyettese szerint bizonyos munkákban, például az építő-szerelő bázis létesítése során a magyar beszállítói arány jelentősen meghaladhatja a 40 százalékot a Paks II. beruházás megvalósításában, de a magyar cégek jelentős tapasztalattal rendelkeznek az energetikai gépgyártás terén is.

A paksi bővítés kérdéseiről vitáztak a beruházás ellenzői és támogatói

2017. november. 16. 13:34
A Paks II. beruházás üzleti, pénzügyi kérdései, illetve megvalósításának szükségessége is szóba került azon a szakmai vitán, amelyet az Ökopolisz Alapítvány rendezett.

Biztonságosan üzemeltek a hazai nukleáris létesítmények tavaly

2017. november. 03. 09:29
Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) által felügyelt magyarországi nukleáris létesítmények az előírásoknak megfelelően, biztonságosan üzemeltek tavaly - derül ki az atomenergia 2016. évi alkalmazásának biztonságáról szóló, közigazgatási egyeztetésre bocsátott jelentésből.

Még húsz évig működhet a paksi négyes blokk

2017. december. 22. 18:28
​Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kérelmére 20 évvel meghosszabbította a paksi atomerőmű 4. blokkjának üzemeltetési engedélyét az Országos Atomenergia Hivatal (OAH). Az atomerőmű 4. blokkja 2037. december 31-ig üzemelhet.

Újratervezik a paksi bővítés felvonulási épületeit

2017. december. 22. 14:01
A Paks II. Atomerőmű Zrt. honlapján közölte, hogy egyes felvonulási épületekkel kapcsolatos engedélykérelmek visszavonásáról döntött a fővállalkozó. Mint írták, a hatósági észrevételek szerint módosított tervdokumentációt új engedélykérelmek formájában nyújtja majd be a projekttársaság a közeli jövőben.

Megnyitják a második kamrát a bátaapáti radioaktív hulladéktárolóban

2017. december. 08. 12:29
Megtelt a Bátaapátiban lévő Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló (NRHT) első kamrája, 2018-ban már a második kamrába szállítják a Paksi Atomerőműben keletkezett radioaktív hulladékot.

Aszódi Attila: gőzerővel zajlik Paks II előkészítése

2017. december. 06. 13:15
Gőzerővel zajlik a munka annak érdekében, hogy 2018 elején az úgynevezett felvonulási területen megkezdődhessenek a Paks II beruházás kivitelezési munkái - mondta a paksi atomerőmű kapacitás-fenntartásáért felelős államtitkár az Inforádió Aréna című műsorában.

A magyarok többsége támogatja a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartását

2017. augusztus. 24. 16:02
A magyar lakosság 54 százaléka támogatja az új paksi blokkok építését. A reprezentatív felmérés szerint a megkérdezettek kétharmada úgy látja: az új atomerőművi blokkok megépítése csökkenti Magyarország energiafüggőségét.

összesen: 43 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5