Keressen!


Mit?


A cikk keletkezésének ideje?

Időtartam kezdete:
naptár
vége:
naptár

94 találat a(z) "áfa" cimkére.

Olcsóbb lett a hal, a forgalom növekedését várják az áruházláncok

2018. január. 08. 08:01
Az áfacsökkentés hatására akár 15-20 százalékkal is bővülhet a halak értékesítésének forgalma az áruházláncok szerint. A fogyasztók pedig 17-22 százalékkal kedvezőbb áron juthatnak pontyhoz, harcsához vagy épp lazachoz, mint tavaly.

Csökkenő adókulcsokkal és ügyfélbarátabb adóigazgatással indul az év

2018. január. 04. 15:01
Csökkent a szociális hozzájárulási adó mértéke, újabb termékekre és szolgáltatásokra terjesztették ki a kedvezményes, 5 százalékos áfa-kulcsot, miközben az adóhatóság szolgáltató jellegének erősítése érdekében számos adóigazgatási eljárásban is kedvező változások léptek életbe.

Csaknem egymilliárd forint áfát csalt egy ipari repceolajjal kereskedő bűnbanda

2018. február. 19. 16:58
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) 920 millió forintos áfacsalás miatt javasol vádemelést egy Győr-Moson-Sopron megyei bűnbanda ellen, amelynek tagjai ipari repceolajjal kereskedtek.

Jól járnak az áfacsökkentéssel a vendéglátóipari vállalkozások

2018. február. 09. 07:58
Újabb 30-40 milliárd forint marad a vendéglátóipari vállalkozásoknál az idei áfacsökkentésből - mondta a Világgazdaságnak Princzinger Péter, a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Már csak egy hétig lehet visszaigényelni az áfát a külföldi számlák után

2017. szeptember. 22. 10:01
Egy hét van még a másik EU-országban történt tartózkodással kapcsolatos tavalyi számlák áfájának visszaigénylésére. Erre a magyar adóhatósághoz elektronikusan benyújtott kérelem segítségével, díjmentesen van lehetőség.

Áfabevallók figyelem, jön az új NAV-feketelista

2017. szeptember. 19. 17:30
Októbertől új listával bővül a NAV honlapja: a hivatal közzéteszi azon adózók adatait, amelyek áfa-bevallásukat több mint két egymást követő, rájuk irányadó bevallási időszakon keresztül nem nyújtották – tájékoztatott az adóhivatal.

Közcélú beruházások áfája: fellélegezhetnek az ingatlanfejlesztők

2017. szeptember. 18. 17:01
Komoly feltételekhez kötötte az adólevonási jog érvényesítését az ingatlanfejlesztésekhez kapcsolódó közcélú beruházások áfája esetében az Európai Bíróság, amely egy bolgár ügy miatt foglalkozott a kérdéssel.

Óriási a tétje az uniós áfareformnak

2017. október. 31. 16:01
Az uniós áfareformmal egységes áfarendszer jöhet létre, amely szűkíti az eltérő szabályozás miatt kialakult kiskapukat. Az Európai Bizottság becslése szerint a tagállamokat évente nagyjából 150 milliárd euró (46,3 ezer milliárd forint) kár éri a kieső áfabevételek miatt.

Hogyan tegyünk rendet az áfa háza táján? Áfa-kisokos

2017. október. 18. 16:18
Az áfa a leggyakoribb adónk az szja mellett. Mindenhol ott van, hiszen ahol csak áru cserél gazdát, ott mindenképpen adókötelezettség keletkezik. (Igen, még akkor is, ha pénz nem mozgott, mert barterezett.) És ez az adó, ami a legnagyobb pénzügyi terhet jelenti – ismét csak a bér és közterhei mellett – egy vállalkozásnak az adójellegű kötelezettségek közül. Ez az adó azért nagyon huncut dolog, mert bár csak átmeneti tétel minden vállalkozás számára, komoly...

Létezik négyszereplős háromszögügylet?

2017. október. 09. 16:16
Sztankó Dániel, az RSM Hungary pénzügyi képviseleti csoportvezetője olyan láncügyletet mutat be, amelyben négy különböző tagállamban letelepedett vállalkozás vesz részt, de amelyre a háromszögügylet-egyszerűsítés szabályai mégis alkalmazhatóak lehetnek.

összesen: 94 db | 10 db/oldal

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10