A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti döntése értelmében új körzeti közösségi rádió indulhat Budapesten Cross FM néven, amely elsősorban felekezetközi hitbéli értékrendet közvetítő, családcentrikus csatorna kíván lenni – tájékoztatott az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

A közlemény szerint a jelenleg használaton kívüli, Budapest 98,6 MHz-es körzeti rádiós frekvencia közösségi célú hasznosítására kiírt pályázati eljárásban két vállalkozás – a Manna Vision Media Kft. és a Scaletta Kft. – nyújtott be ajánlatot. A felhívásban részletezett szempontrendszer alapján a Médiatanács a Manna Vision Media Kft.-t nyilvánította nyertesnek.

Az új rádió a pályázatában megjelöltekkel összhangban elsősorban felekezetközi hitbéli értékrendet közvetítő, családcentrikus csatorna kíván lenni, hírekkel, magazinműsorokkal és minőségi könnyűzenei kínálattal, a helyi és tematikus közösségekkel együttműködve. Közölték azt is, hogy a Médiatanács elfogadta a Dél-Budapest 90,9 MHz és a Budapest 99,5 MHz körzeti rádiós frekvenciára vonatkozó pályázati felhívások tervezetét, a dokumentumok június 26-ától olvashatók a hatóság honlapján. (MTI)

Képünk illusztráció.