2017. március 17. péntek, 11:01
állás, álláshely, K&H Bank, bank, vezérigazgató, foglalkoztatás
Hét év után távozik a K&H Bank éléről Hendrik Scheerlinck, aki a KBC-csoport pénzügyi igazgatói posztját veszi át. A vezérigazgatói széket David Moucheron foglalhatja el.

A KBC-csoport dél-belgiumi leányvállalata, a CBC Banque jelenlegi vezérigazgatóját, David Moucheront jelölték vezérigazgatónak a magyarországi K&H Bank élére és a csoport országcsapatának vezetőjévé – közölte a bank. A kinevezés a magyar felügyeleti szerv, a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyását követően léphet életbe.

Az eddigi vezérigazgatót, Hendrik Scheerlincket, a KBC-csoport vezetői bizottságának tagjává és a csoport pénzügyi igazgatójává nevezték ki a KBC központjába, Brüsszelbe. Új pozícióját 2017. május 5-től tölti be, a KBC-csoport éves közgyűlését követően.

Hendrik Scheerlinck 1984 óta dolgozik a KBC-csoportnak: a nemzetközi hitelek osztályán kezdett Brüsszelben, majd különböző pozíciókban dolgozott az Egyesült Államokban, Tajvanon, Németországban, majd 1999-ben a KBC Észak-Amerika ügyvezető igazgatója lett. 2006 második félévében csatlakozott a CSOB-hoz, a vezetői bizottság tagjaként, illetve pénzügyi és kockázatkezelési vezetőként. 2010. április 29-től volt a K&H Bank vezérigazgatója.

Az Álláshely rovat támogatója: Delego Kft.

Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja