Napi probléma, hogy a „csaló¬brigádok” mindenféle fölösleges csodadolgot tukmálnak a gyanútlan vásárlókra – nyilatkozta a Magyar Időknek Gárdus Péter, a Közvetlen Értékesítők Szövetségének elnöke. A szervezet támogatja a termékbemutatókat korlátozó törvénymódosításokat, de szerintük az előírásokat szigorúan be is kellene tartatni.

Határozottan egyetért az Országgyűlés előtt fekvő, a csaló termékbemutatókat korlátozni szándékozó komplex törvénymódosítás lépéseivel és fő céljával az árubemutatós vállalkozásokat is tömörítő Közvetlen Értékesítők Szövetsége (DSA).

Gárdus Péter, a szövetség elnöke a Magyar Időkkel ismertette: a jövőben kötelező lesz ügyfélszolgálatot működtetniük a vállalkozásoknak, emellett nem lehet ajándékok lehetőségével vásárlásra csábítani a gyanútlan fogyasztókat, és nem lehet hitelekbe hajszolni a termékbemutatók főként idősekből álló résztvevőit.

Gárdus szerint ugyanakkor nagyon sok múlik azon, hogy ezeknek az előírásoknak milyen foganatja lesz, azok betartását mennyire ellenőrzik majd. Hozzátette: az intézkedéseket még akkor is támogatják, ha ez adott esetben a tisztességes vállalkozásoknak is szigorúbb feltételeket szab.