Vasárnapig jelentkezhetnek iskolák, óvodák, kórházak és önkormányzatok a Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, amelynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni.

A Let’s Colour Egyesület projektjében bármely közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhat, amely részt akar vállalni környezete megszépítésében. A nevezés legfőbb kritériuma, hogy a kifestendő kültéri vagy beltéri falfelületet – amely az adott közösség életében központi szerepet tölt be – a pályázó biztosítsa. A pályázat nyerteseinek a festéshez szükséges mennyiségű festéket, a grafikai terveket, a munka koordinálását valamint a szakértői támogatást a Let’s Colour biztosítja, az projektet pedig a közösségek valósítják meg.

Külön kategória kistelepüléseknek

A jelentkezéseket idén is két kategóriában várják, a tízezer fő alatti, illetve a tízezres lélekszámot meghaladó települések külön versengenek. A pályázatok 2018. március 26-tól április 29. éjfélig tölthetők fel a www.letscolour.hu weboldalra. A megadott határidőn belül bármikor el lehet küldeni a jelentkezéseket, azok sorrendje nem számít a későbbi elbírálásnál. Ezt követően 2018. április 30-tól május 20-ig lehet szavazni a benyújtott pályázatokra, az eredményhirdetésre pedig május 21-én kerül sor. Az online szavazás eredményeként a kategóriák 3–3 legtöbb szavazatot kapott pályázata jut be a döntőbe. A döntős pályázatokat a korábban megszerzett szavazatok számától függetlenül értékeli a szakmai zsűri, és hirdeti ki a kategóriánkénti győzteseket. A döntőbe jutott, de nem nyertes pályázók idén is 50–50 liter Dulux színes beltéri vagy kültéri falfestékkel „vigasztalódhatnak”. A festéseket legkésőbb 2018. augusztus 15-ig kell megvalósítani.

Összefogás a színes közösségi terekért

A Let’s Colour Településszépítő pályázat a legsikeresebb ilyen jellegű kezdeményezés hazánkban: az elmúlt 7 év során rendszerint évi 40-50 pályázat érkezett az ország minden szegletéből. A szervezet működése során eddig közel 20 ezer négyzetméternyi szürke falfelültet varázsolt színessé, 2000-nél is több önkéntes segítségével – olvasható az egyesület közleményében.