A német duális szakképzési rendszerhez hasonlóan azt szeretnénk elérni, hogy még a jelenleginél is szorosabb kapcsolat legyen a szakképzés és a vállalatok között – jelentette ki Varga Mihály a Német - Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara szakképzési díjainak átadóján.

A miniszter hozzátette: a magyar szakképzési rendszernek minél több vállalati képzőhelyre van szüksége, az a cél, hogy 2022-ig negyven százalékkal emelkedjen a vállalatoknál meglévő képzési helyek száma.

A tárcavezető bejelentette: a minisztérium elkészítette egységes cselekvési programját, a Digitális Munkaerő Programot, amelynek célja a digitális ipar területén tapasztalható munkaerőhiány mérséklése a leendő és a jelenleg is aktív munkavállalók általános és szakmaspecifikus digitális felkészültségének javításával. A program egy irányba mutat az újraiparosítási programmal, az Irinyi tervvel, illetve kimondottan az ipari digitalizáció elterjedését támogató Ipar 4.0-val. Mint mondta, a cél az, hogy Magyarországon is minél többen rendelkezzenek a megfelelő digitális felkészültséggel, ami egyértelműen versenyképesség-javító tényező.

Fotó: NGM

Az Álláshely rovat támogatója: Delego Kft.

Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja