A hét üzleti programjai közül ajánljuk.

2016. március 29. Könyvelői Klub (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István út 10/A.)

Ez az előadás nem törvényismertetés, hanem segítségnyújtás, abban próbál segíteni, hogy a gyakorlati tudnivalókról ad tájékoztatást. Példákon keresztül mutatjuk be azokat a gazdasági eseményeket, melyeket legkésőbb a zárással egyidejűleg rögzíteni kell, és sajnos a mérlegek felülvizsgálata alapján megállapítottuk, hogy a ritkábban használt számviteli teendőknél elég sok hiba csúszik a rendszerbe.

2016. március 29. Formatervezési Klub (Angster terem, Pécsi Kereskedelmi Központ, Pécs Majorossy u. 36)

A találkozó témája a future brain technika lesz, melyről Török Gergő Zoltán, a Marketing Soul Kft.  ügyvezetője fog előadást tartani.

2016. március 31. ASEAN Fórum (Külügyi és Külgazdasági Intézet H, Budapest, Bérc u 13-15.)

A konferencia célja az ASEAN országokkal folytatott gazdasági együttműködés eredményeinek, perspektíváinak bemutatása a délkelet ázsiai integrációs folyamat újabb mérföldkövét jelentő ASEAN közösség útnak indítását követő helyzetben. A rendezvény két szekcióból áll: az első részben az ASEAN tagállamok nagykövetségeinek képviselői ismertetik a délkelet-ázsiai régióban megnyíló gazdasági lehetőségekre, illetve a Magyarországgal folytatott együttműködésre vonatkozó tapasztalataikat és várakozásaikat, a második szekcióban pedig aktív vállalkozások kapnak lehetőséget piaci tapasztalataik megosztására illetve kérdéseik megfogalmazására az ASEAN országok képviselői felé.

2016. március 31. Előadás az Új Uniós Vámkódex bevezetéséről és a környezetvédelmi termékdíj törvény változásairól (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Baross terem)

A környezetvédelmi termékdíjas szabályok 2016. évben több helyen megváltoztak, amely sokakat érint. Az előadás célja a változások megismerése az első negyedéves bevallás benyújtása előtt. Az Uniós Vámkódex és végrehajtási rendeleteinek, valamint a Nemzeti Vámtörvény legfontosabb rendelkezéseinek ismertetése valamit a gazdálkodók gyakorlati teendői a sikeres felkészüléshez.

2016. március 31. Munkavégzésre irányuló jogviszonyok a munkaügyi klubban! (Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Győr, Szent István u. 10/a, Baross III. terem)

A rendezvény témája a munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyok és az ügyvezetők státusza a vállalkozásokban és a gyermekvállalás társadalombiztosítási vonatkozásai az egyes munkavégzésre irányuló jogviszonyokban. Mint mindig: példákkal, gyakorlatiasan, közérthetően.

2016. március 31. „Mire figyel a hatóság?” : Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzés előadás (Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara központ, Eger, Faiskola út 15. Konferencia terem)

A Munkavédelmi és Munkaügyi Ellenőrzés hatóság részéről Veres Pál és Veres Zoltán tart tájékoztatást. A rendezvény témája a 2016. évi ellenőrzési irányelvek és a 2015. évi munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzési tapasztalatok bemutatása. Ennek keretében szeretné a hatóság felhívni a munkáltatók figyelmét arra, hogy milyen ellenőrzések várhatóak a 2016-os évre, illetve a tavalyi évben leggyakrabban előforduló jogsértésekre és a legsúlyosabb hiányosságokra, azok lehetséges okaira, illetve a jogsértések megelőzésének módjára és fontosságára.

2016. március 31. Építőipari vállalkozásokat érintő adójogszabályok, különös tekintettel az általános forgalmi adóra (Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Szombathely, Honvéd tér 2.)

A Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara  „Az építőipari vállalkozásokat érintő adójogszabályok, különös tekintettel az általános forgalmi adóra vonatkozó előírásokra” címmel szervez tájékoztató rendezvényt. A rendezvény előadója: dr. Lázár József, a NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatósága Tájékoztatási Osztályának vezetője.

2016. március 31. Biztonságos település, biztonságban élő emberek – Konferencia a kamarában! (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Baross Gábor konferencia terem)

A konferencia segítséget nyújt ahhoz, hogy hatékonyabban védje települését, megismerjen pályázati lehetőségeket, melyek a közösségi és a településen élők egyéni vagyonvédelmét segíthetik, információt kapjon rendőrségi vezetőktől, beláthasson az országos biztonságpolitikai helyzetbe és a legújabb és legmodernebb kamerarendszerekkel megismerkedjen. A konferencián 20-25 perces előadásokban érintjük a régió fejlesztési lehetőségeit, esetleges állami támogatásokat, a belbiztonsági kérdéseket, az adatvédelem fontosságát és a rossz adatkezelés veszélyeit, a technikai újdonságokat, regionális biztonsági kockázatokat, 24 órás házi segítségnyújtás lehetőségeit idős, beteg és egyedülálló embereknek és a nyitott pályázatokat.

2016. március 31. Knowledge to Money Club – Horizont 2020 Fázis 2 pályázatra készülők számára (Magyar Nemzeti Kereskedőház, Budapest, Ipar utca 5.)

A magyar cégek sikerességének aránya (2 százalék messze alul múlja az EU átlagát (8 százalék) a KKV Eszköz pályázati programban. A rendezvény célja a magyar pályázók sikerességének javítása. Az első, „próba” rendezvény február elején nagy sikerrel zajlott le. A résztvevők visszajelzései alapján a rendezvénysorozat márciusi eseménye a pályázatírás gyakorlati oldalát mutatja be a Horizont 2020 feltételei mentén.