A hét konferenciái, workshopjai, üzleti rendezvényei közül ajánljuk.

2016. május 24. IFRS átállás előadássorozat- Debrecenben is (Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Sesztina Jenő terem, Vörösmarty u. 13-15., Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza)

A rendezvényen megismerheti az átállási folyamat jelenlegi helyzetét Magyarországon, a várható fejleményeket, az áttérés fontosabb lépéseit, és az ezzel kapcsolatosan felmerülő gyakorlati kihívásokat.

2016. május 24. MKIK Magyar-Orosz Tagozat – Perm bemutatkozása és üzletember-találkozó (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Budapest, Krisztina krt. 99. VII. em. Széchenyi terem)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Orosz Tagozata üzleti fórumot és kétoldalú üzletember-találkozót szervez az idelátogató Permi Kereskedelmi és Iparkamara és üzleti delegációjuk részvételével.

A rendezvény az orosz piac iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást a Perm város és a Permi határterület gazdaságról, az együttműködés fejlesztésének lehetőségeiről, a bilaterális gazdasági kapcsolatok alakulásáról.

2016. május 24. Nemzetközi Kereskedelmi Konferencia (Hotel President Budapest, Hold u. 3-5., Lobby terem)

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt az MKIK ICC Magyar Tagozatának szervezésében megvalósuló Nemzetközi kereskedelmi konferenciára. A rendezvény a nemzetközi kereskedelmet érintő alábbi témákról nyújt tájékoztatást a választottbíráskodásról, az MKIK mellett működő Választottbíróságról, a 2016. május elsején hatályba lépett új Uniós Vámkódexről, az ICC által kiadott nemzetközi szabályok és szokványok alapján kibocsátott bankári instrumentumokról.

2016. május 25-26. Álláshely Állásbörze (Bálna Budapest, 1093 Budapest, Fővám tér11-12.)

Immár második alkalommal, 2016. május 25-26-án kerül megrendezésre az ÁLLÁSHELY állásbörze a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, Budapest Főváros Kormányhivatala és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány közös rendezvényeként.

„És hogy miért érdemes kilátogatnod Állásbörzénkre? Mert több száz cég aktuális ajánlatából válogathatsz! Mert lehetőséged van személyes találkozásra lehetséges munkáltatóddal. Mert közvetlen módon kérdezhetsz aktuális és fontos praktikákról az állásinterjúval kapcsolatban HR tanácsadóinktól. Mert tanácsadók és közvetítő szakemberek segítenek a legmegfelelőbb állás kiválasztásában.”

A Munkaügyi Központnál regisztrált munkanélküli álláskeresők részére a Munkaügyi Központ téríti az utazási költségeket.

2016. május 25. Dizájn workshop külföldi szakemberek bevonásával (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza III. emelet, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

Az Enterprise Europe Network program keretében a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az olasz D’Appolonia Innovációs Tanácsadó Kft. egy napos dizájn workshopot szervez kis- és középvállalkozások számára, külföldi szakemberek bevonásával, 2016. május 25-én.

A workshop célja, hogy bemutassa a helyi vállalkozók számára, hogy a dizájn szemléletű innováció miként járulhat hozzá az európai kkv-k versenyképességének, hatékonyságának és fenntarthatóságának növekedéséhez.

2016. május 25. CE Klubnapi találkozó az IPAR NAPJAI kiállításon (HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont – A pavilon, Épített konferencia terem 1. Budapest, Albertirsai út 10.)

A CE Klub tematikája jól illeszkedik az  IPAR NAPJAI kiállítás profiljához. Az ipar különböző területén működő gyártók és üzemeltetők gyártóeszközeinek, gépeinek biztonságával és CE megfelelőségével kapcsolatos izgalmas szakmai (nem marketing) előadásokra lehet számítani. Az előadások felhívják a figyelmet a különböző megfelelőségi követelményi rendszerekre, a kockázatértékelések fontosságára valamint a biztonsági intézkedések jó és rossz példáira.

2016. május 25. Facebook-on a cégem – haladó képzés (Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Lednitzky Péter terme (I. emelet), Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A haladó képzés fő témája a FB hirdetések lesz, de mellette néhány kifinomult megoldást is megtanulhatnak, hogyan tudják megmozdítani a kedvelőket, hogyan tudják ezt a csatornát a többi kommunikációs felületükkel összehangolni. Kiknek ajánljuk? Akik már működtetnek céges Facebook-oldalt és szeretnének többet kihozni belőle.

2016. május 26. ÚJ támogatási lehetőségek a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában – Folytatódik a Munkaügyek világa! (Kereskedelmi és Iparkamara székháza, 9021 Győr, Szent István u. 10/a, Baross III. terem)

A rendezvényen résztvevők választ kaphatnak, hogy miféle munkaügyi iratokkal dolgozik a munkáltató, melyekkel a bérszámfejtő, miből, mikor és hány példány készüljön, hogy hol tároljuk a munkaügyi dokumentumokat és egyéb hasznos, gyakorlati tudnivalók kerülnek napirendre.

2016. május 26. „Egy nap az adatvédelemről – kötelezettségek, bírságok, megoldások” (Győr – Moson – Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Győr, Szent István u. 10/a)

Kamaránk egynapos szakmai rendezvényén az adatvédelem kerül terítékre! A meghívott szakemberek nem csak beszélnek róla, hanem tanácsokat is adnak mindenről, ami az adatvédelemmel kapcsolatos problémák forrása lehet.

2016. május 26. Magyar-Zhejiangi Befektetési és Kereskedelmi Fórum (Budapest Marriott Hotel, Budapest, Apáczai Csere János utca 4., Bálterem)

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara május 26-án Kína iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztató előadásokat egy befektetési és kereskedelmi fórum keretén belül, illetve ezt követően üzletember-találkozót szervez 53 kínai cég részvételével.

Az érdeklődők előadásokat hallhatnak a magyar-kínai gazdasági kapcsolatokról, az együttműködési lehetőségekről magyar cégek számára, a CCPIT (China Council for the Promotion of International Trade) tevékenységéről továbbá lehetőséget biztosít szektorális kerekasztal beszélgetésre a kínai cégekkel.

2016. május 26. Kedvezményes hitelek, Széchenyi Kártya, társasházépítés finanszírozás (Gazdaság Háza – Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.)

Kedvezményes hitellehetőségek vállalkozások számára. Társasházépítés finanszírozási lehetőségei, kiemelten a CSOK programnál. Széchenyi Kártya termékek, mikrohitel a kamaránál. Tájékoztató, konzultáció szakértővel. Vállalkozásának hasznos információt kínálunk.

2016. május 26. GondolatÉbresztő a helyi gazdasági közösség formálódásához (Thermal Hotel, Harkány, Járó József u. 1.)

A rendezvény fő témaköre a helyi közösségek, a helyi gazdaság és üzleti közösségek előnyei. GondolatÉbresztő, az együttműködéshez, az együttgondolkodáshoz szükséges ötletek, eszközök megismerése.