2018. május 21. hétfő, 09:03
UTA, UTA One, fedélzeti egység
Fejlesztette nemzetközi útdíj-elszámoló rendszerét az UTA német közúti szolgáltató, az új, digitális technológiával működő fedélzeti egység megfelel az Európai Elektronikus Útdíj-fizetési Rendszer (EETS) irányelvnek és használatával jelentősen csökkenthető a nemzetközi közúti fuvarozók adminisztrációs terhe és költsége – tájékoztatott az üzemanyag- és szervizkártya szolgáltató cég.

Réthy Kinga, az UTA Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, a járműbe szerelhető UTA One fedélzeti egység több országot érintő fuvarnál egy számlán vezeti az útdíj-elszámolást az eddigi országonkénti kimutatással szemben.

A közlemény szerint az UTA új rendszere jelenleg Ausztriában, Lengyelországban, Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és Portugáliában működik, várhatóan 2018 végétől Németországban, a Skandináv-országokban, jövőre pedig már Magyarországon is adott lesz a feltétel a használatához.

A társaság közölte, Európában a nemzetközi fuvarozók mintegy 200 ezer UTA útdíj-elszámoló fedélzeti eszközt használnak. Magyarországon ügyfeleik száma meghaladja a több százat, és arra számítanak, hogy a korábbi ügyfelek lecserélik készülékeiket a modernebb megoldásra, illetve a korszerű digitális technológiával működő megoldás bevezetésével nő a piaci részesedésük. (MTI)

A Vállalkozás rovat támogatója: STARJOBS Magyarország Kft.

Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja