Új vezető irányítja az Erste Lakástakarékpénztár Zrt.-t. Kármán András nevéhez kötődik az Erste jelzálogbankjának létrehozása, amelyet a 2015 decemberi megalakulás óta elnök-vezérigazgatóként irányít, és ezt a pozícióját a mostani kinevezése után is megőrzi.

Kármán András 1997-től 2010-ig a Magyar Nemzeti Bankban dolgozott, majd 2010-ben a Nemzetgazdasági Minisztérium adó-és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkárává nevezték ki. 2011 és 2014 között az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatósági tagja és Magyarországot is képviselő igazgatója volt. Ezt követően csatlakozott az Erste Bank Hungary Zrt.-hez, ahol az ő feladata volt az Erste Jelzálogbank létrehozásának irányítása.

Elnök-vezérigazgatóként Kármán András a jelzálogbank több sikeres jelzáloglevél-kibocsátását irányította. A pénzintézet legutóbb idén márciusban bocsátott ki jelzáloglevelet többszörös túljegyzés mellett 27 milliárd forint értékben, ezzel a teljes kibocsátott állomány már meghaladta a 73 milliárd forintot. Az Erste jelzáloglevele ugyancsak márciusban a Fitch Ratings-től A mínusz hitelminősítést kapott stabil kilátással, ami jelenleg a legmagasabb minősítést jelenti a magyar jelzáloglevelek között.

Kármán András a jelzálogbanki pozíciójának megtartása mellett június 8-tól tölti be az Erste Lakástakarékpénztár Zrt. elnöki és ügyvezetői posztját. Kinevezéséhez már megkapta a Magyar Nemzeti Bank engedélyét. Az új pozíciója kapcsán Kármán András elmondta, hogy az Erste Lakástakarékpénztár 2016-ban 135 milliárd forint értékben kötött új szerződéseket, ami 68 százalékos növekedést jelent egy év alatt. 2017-ben a megtakarítások további jelentős növelését tervezik, és az év eddig eltelt öt hónapja visszaigazolta a várakozásaikat.

Az Erste Lakástakarékpénztár megkezdte áthidaló és azonnali áthidaló hitel nyújtását is, amelyek révén az ügyfelek a szerződésük lejárta előtt hozzájuthatnak a lakástakarékban lévő megtakarításaikhoz. Kármán András emlékeztetett rá, hogy az új hiteltermékek népszerűsítése érdekében jelenleg több akciós kedvezmény is igénybe vehető az ügyfelek számára.