A közösségi taxiszolgáltató nem tágít, sőt, New York vezetését visszalépésre késztette. A polgármester nem vállalta az összeütközést.

A New York-i polgármester meghátrált, és egyelőre visszavonta azon kezdeményezését, mely szerint korlátozták volna a közösségi taxisok számát a nagyvárosban – írja a HVG.hu.

Bill de Blasio, New York-i polgármester elállt azon tervétől, amiben a közösségi autózásban érintett személygépkocsik számát korlátozták volna. A polgármester lépése az Uber szerint egy partneri együttműködés kezdete. A The New York Times azt írja, a céggel való egyezség szerint ugyanis az önkormányzat és az Uber közösen végez el egy négy hónapos kutatást, amelyben a közösségi autózás városi közlekedésre tett hatását vizsgálják, annak érdekében, hogy bővítsék a munkavállalási lehetőségeket és elősegítsék a mobilitás fejlődését, valamint a közlekedési szolgáltatásokhoz való igazságosabb hozzáférést.

„Nagyon örülünk, hogy sikerült megegyeznünk de Blasio polgármester úr hivatalával, valamint a város vezetésével abban, hogy közösen kezdeményezünk egy, a városi közlekedéssel kapcsolatos átfogó kutatást. Üdvözöljük, hogy az új autóspartnerek továbbra is szabadon léphetnek be ebbe az iparágba, és csatlakozhatnak az Uberhez. A városvezetéssel együttműködve egy fenntarthatóbb, megbízhatóbb közlekedési rendszert tudunk üzemeltetni” – reagált a hírre Josh Mohrer, az Uber helyi vezetője.

KamaraOnline/HVG.hu