A blues hazai ünnepét immár hetedik alkalommal tartják meg, a fesztivál vasárnap kezdődik és július 25-én, csütörtökön zárul.

Évről évre nő az Óbudai Blues Fesztivál presztízse, idén az eddigi legerősebb műsorkínálattal várják az érdeklődőket – mondta Nagy Krisztián, a rendezvénynek otthont adó óbudai Kobuci Kert szervezője.

A szervező beszámolt arról, hogy az egyik legjobban várt koncert a Ragtime Rumours jövő keddi estje, hiszen a holland zenekar tavaly elnyerte a European Blues Challenge első díját. Július 24-én szerdán lép fel Big Daddy Wilson, aki az amerikai Dél szívéből érkezik, valamint jön Shilpa Ray brooklyni énekesnő, Nick Cave korábbi vokalistája is, aki július 22-én látható és hallható.

Mint elhangzott, a hazai színtér képviseletében mások mellett Little G Weevil (Szűcs Gábor), a Mojo, a Muddy Shoes és a Jambalaya muzsikál a fesztiválon.

„Már a legelső Óbudai Blues Fesztiválon felléptem, hagyományosan a zenekarommal zárjuk az eseményt, idén is így lesz július 25-én, csütörtökön. A vendégünk Tátrai Tibor gitáros lesz” – közölte Little G Weevil. A gitáros tizennégy évvel ezelőtt ment ki az Egyesült Államokba, hogy magába szívjon mindent a bluesból a műfaj szülőhazájában. Számos komoly sikert ért el kint, nemrég hazaköltözött Magyarországra.

Nagy Krisztián elmondta, hogy a Little G Weevil által az elmúlt másfél évtizedben bejárt út a budapesti undergroundtól Memphisig és vissza szimbolikus a fesztiválra nézve. „Szeretnénk megmutatni a blueskultúrának azt a részét, amit esetleg a közönség nem ismer, és persze arról is szól az esemény, mit tud beletenni a műfajba a hazai színtér”.

(Forrás: MTI, fotó: Óbudai Blues Fesztivál)