Több száz internetes fogadóoldalt blokkol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az érintettek közül többen bíróságon támadták meg a határozatot.

Kevesebb mint két év alatt 342, engedély nélkül működő sportfogadási és játékoldalt tett elérhetetlenné az adóhivatal – írta a Magyar Idők. A különféle szabályszegések miatt a hatóság több száz millió forintos büntetést szabott ki az érintettekre. A cikk szerint a hatóság emberei szemmel tartják, hogy a játékoldalak a blokkolás ideje alatt nem élednek-e újra. Ha igen, újabb eljárás és újabb szankció jöhet szóba. Két évvel ezelőtt, 2014-ben hetvenmillió forintnyi büntetés befizetését várta a hatóság, tavaly pedig az engedély nélküli játékoldalak ügyeiben további 670 milliós szankcióról született NAV-döntés.

A lap beszámol arról is, hogy több érintett honlap üzemeltetője a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon megtámadta a blokkolásról szóló határozatot. Az adóhatóság közlése szerint eddig 34 per vette kezdetét. Ezek közül háromban a NAV pernyertességét mondta ki az ítélkező fórum, tizenegy esetben pedig a fogadóoldal üzemeltetője elállt az általa megindított eljárás folytatásától. Húsz per még folyamatban van.