Megjelent az 5. Magyar Filmhét programja, az április 22. és 27. között tartandó eseményen több mint 200 filmet nézhet meg a közönség a Corvin moziban.

A Magyar Filmakadémia Egyesület által a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával megrendezett eseményre idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt összesen 203 filmet vetítenek majd hét kategóriában a Corvin moziban.

A kínálatban 21 nagyjátékfilmet nézhet meg a közönség, többek között olyan alkotásokat, mint a BUÉK, az Egy nap, a Valami Amerika 3. vagy az X – A rendszerből törölve című filmeket. Az esemény részletes programja a www.filmhet.hu oldalon érhető el.

A szervezők közleménye szerint idén először a televíziós sorozatok is bekerültek a filmhét kínálatába. A televíziós forgalmazású filmek – tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film és televíziós sorozatok – ingyenesen, a mozifilmek pedig kedvezményes, 500 forintos áron tekinthetők meg. Jegyek április 15-től válthatóak a Corvin Mozi jegypénztárában vagy online a corvinmozi.hu oldalon.

(Forrás: MTI, fotó: Budapest Film)