IT
2018. november 2. péntek, 14:18
Facebook, adathalászat, hekkertámadás
A legnépszerűbb közösségi portál most úgy került bajba, hogy tulajdonképpen semmit nem csináltak, de azért mégis kicsit sok lesz már azon a bizonyos számlán.

Több mint százmillió Facebook-felhasználó személyes adatait próbálták meg eladni hekkerek netes hirdetéseken keresztül, s hogy bebizonyítsák, nem a semmibe beszélnek, 81 ezer felhasználó privát levelezését és személyes adatait fel is töltötték az internetre - számolt be róla a BBC. Az incidens elsősorban orosz és ukrán felhasználókat érintett, de áldozatul estek brazil és angol facebookozók is.

A Facebook azonnal reagált az adatlopás hírére, miszerint náluk minden a lehető legnagyobb rendben van, nincs biztonsági hiba, a felhasználók adatait és levelezésüket pedig minden bizonnyal a böngészőbe telepített bővítményeken keresztül sikerülhetett feltörni. Ezeket a bővítményeket sikerült is azonosítania a Facebooknak, ám hogy melyek ezek, azt nem hozták nyilvánosságra, ellenben a Microsoftot, a Google-t és az Apple-t is megkeresték, hogy töröljék a megjelölt bővítményeket áruházaikból.

Szakértők úgy vélekednek, hogy a hekkerek túloznak a 120 millió felhasználót érintő támadással, mindenesetre 2,7 millió orosz profil tulajdonosa most így sem lehet boldog - ennyi felhasználó járt ugyanis az eddigi adatok szerint pórul.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja