Mangalicatenyésztők és termékkészítők hazai és helyben készült friss ételei, főzőverseny és kistermelők piactere is várja az érdeklődőket február 9. és 11. között a budapesti Szabadság téren.

A fesztivál látogatói idén is személyesen találkozhatnak a tenyésztőkkel és az őstermelőkkel, akiknek termékei a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kerültek ki.

A vendégek a mangalica felhasználhatóságának sokszínűségével is megismerkedhetnek: a helyben sült egész malac, klasszikus disznótoros ételek mellett a legmodernebb technológiával rendelkező food truck-okban készülő mangalica street fooddal.

A fesztiválon kapható lesz a chocolitza, a mangalicatepertővel töltött étcsokoládé, de lesz gazdag pálinkaválaszték is. A közönséget könnyűzenei koncertek, élőállat-kiállítás is szórakoztatja.

Idén is lesz kézművesek utcája, a termelői piactéren pedig kisgazdálkodók, családi vállalkozások kínálják házi készítésű termékeiket, például sajtot, lekvárt, szörpöt, mézet, olajat vagy fűszereket.

Szombaton rendezik a hagyományosan bográcsban készült ételek főzőversenyét, amelyre baráti társaságok vagy cégek nevezését várják. A verseny zsűrijében Vajda Pierre ételkritikus, Sváby András műsorvezető, Litauszki Zsolt és Segal Viktor séfek értékelik az elkészült ételeket. (MTI)