A dzsungel könyvének új Disney-feldolgozása a várakozásokon felüli jegyárbevétellel, 103,6 millió dollárral (28,6 milliárd forint) tarolt a hétvégén az észak-amerikai mozikban, ezzel minden idők második legjobb áprilisi bemutatója lett.

Észak-Amerikán kívül is hatalmas siker a családi mozi, a hétvégén 187,4 millió dollárt hozott. A klasszikus mese Jon Favreau rendezte új feldolgozására így már 291 millió dollár értékben váltottak jegyet a világon – írta a The Hollywood Reporter.

A dzsungel könyve a korhatár nélküli filmek között minden idők legsikeresebb áprilisi bemutatója lett Észak-Amerikában, az összes film közül csak a Halálos iramban 7 utasította maga mögé 146,2 millió dollárral.

A Rudyard Kipling azonos című regényéből készült, CGI-t alkalmazó, élő szereplős film főszerepét, Mauglit Neel Sethi alakítja, az állatoknak olyan sztárok kölcsönözték a hangjukat, mint Bill Murray, Idris Elba, Ben Kingsley, Lupita Nyong’o, Scarlett Johansson, valamint a néhai Garry Shandling.

A várakozásokat felülmúló hétvégi siker csak néhány nappal előzte meg a Warner Bros. bejelentését arról, hogy Andy Serkis rendezésében ők is elkészítik A dzsungel könyvét, a munka jövőre kezdődik. A Disney-mozit Észak-Amerika 4208 filmszínházában játszották, 43 százalékuk 3D-ben.

A hétvégi bevételi toplista második helyezettje szintén debütáló alkotás, a Birkanyírás-vígjátékok harmadik darabja, a Barbershop: The Next Cut, amely 2661 észak-amerikai moziban 20,2 millió dollárt hozott.

Az Ice Cube rapper és színész főszereplésével forgatott legújabb epizód készítői, a New Line és az MGM azt remélték, az új rész eléri a Birkanyírás 2. tizenkét évvel ezelőtti 24,1 milliós debütáló hétvégi bevételét, ám így sincs okuk az elégedetlenségre.

A toplista harmadik helyére A főnök című Melissa McCarthy-komédia érkezett 10,2 milliós eredménnyel, ezt követte a Batman Superman ellen – Az igazság hajnala 9 millió dolláros jegyárbevétellel.