A főváros nem tartozik a MÁV-nak - jelentette ki Tarlós István főpolgármester. A pénteki budapesti sajtótájékoztatóján szóba kerültek a BKV-jegyárak és a 65 év felettiek ingyenes utazása.

Tarlós István arra reagálva, hogy Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője csütörtökön azt mondta, a főváros a MÁV-nak 12 milliárd forinttal tartozik, úgy fogalmazott: „nem tudom, hogy a miniszter úr miről beszél”, „egy huncut fillérrel” sem tartozik a főváros a MÁV-nak.

A főpolgármester az agglomerációs tömegközlekedés kapcsán folytatott egyeztetéseket előremutatónak nevezte. Az állam átveszi a szolgáltatást, mivel a főpolgármester korábban közölte, hogy ez nem a főváros feladata. Tarlós István jó hírrel is szolgált, azt mondta, hogy a főváros 30 milliárd forintos tartalékkal rendelkezik.

Bár a BKV-nál nem terveznek jegyáremelést, elképzelhető, hogy a bérletek áráról tárgyalni kell. A Budapesti Közlekedési Központtól 150 munkatársat küldhetnek el, ha a feladatok átszervezése ezt követeli meg. A BKV pedig 200 főtől válhat meg, így összesen évi 4-500 millió forintot lehetne megtakarítani, ami a BKK-BKV veszteségének csupán kisebb része.

Tarlós István feltette a kérdést, hogy továbbra is tartható-e a 65 év felettiek ingyenes utazása. Mint mondta: a kenyeret és a tejet sem kapják ingyen az idősek. A főpolgármester egyébként szintén 65 év feletti (májusban tölti be a 68-at), ezt ő is megjegyezte. Igaz, nem vont párhuzamot a nyugdíjasok átlagjövedelme és saját keresete között.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja