A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) a Nemzetgazdasági Minisztériummal (NGM) kötött támogatási szerződés keretében vissza nem térítendő támogatást nyújt a gyors növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások tőzsdei felkészülésének szakmai támogatására.

Megnyílt a kevésbé fejlett régióban működő tőzsdeérett kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) tőzsdei bevezetését finanszírozó pályázat. A vállalatok a tőzsdei felkészüléshez kapcsolódó költségek finanszírozására már március közepétől pályázhatnak – közölte a BÉT.

A Széchenyi 2020 program keretében futó program elsődleges célja azon gyors növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások tőzsdei bevezetésének támogatása, amelyek képesek a transzparens tőzsdei működésre, és a jelentkezést követő 18 hónapon belül készek és vállalják a hazai szabályozott piaci, vagy épp a kkv-szektorra specializálódott Xtend platformra való bevezetést.

A BÉT a honlapján nyilvánosan közzétett felhívás feltételeinek megfelelő szervezeteket vissza nem térítendő – 50 százalékos intenzitású – támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás összegéig, továbbá biztosítja, hogy a kiválasztott kkv-k részt vegyenek a tőzsdei felkészülést támogató mentorprogramban.    

A beérkezett támogatási kérelmeket a börze szakemberei tartalmi, formai és jogosultsági kritériumok alapján értékelik, és a támogatást elnyerő kkv a megkötött szerződés alapján a bevezetéshez közvetlenül kapcsolódó költségeiket elszámolhatják – tudatta az értéktőzsde. (MTI)