2016. január 28. csütörtök, 08:30
Szlovákia, gázár-visszatérítés, szolgáltatás
A gázár-visszatérítés összesen 48 millió eurójába kerül az államnak, ebből megközelítőleg egymillió euró a postaköltség – közölte Robert Fico miniszterelnök, aki személyesen adta postára az első értesítőket.

A gázár-visszatérítés a D1 díjszabási kategóriába tartozó háztartások (amelyek csak főzésre használják a gázt) közül megközelítőleg 680 ezret érint. A D2-es tarifa (a gázt vízmelegítésre használják) esetében körülbelül 350 ezer, a D3 tarifa (főzés és fűtés) esetében pedig 380 ezer háztartás kap támogatást - írja a hirek.sk.

Az állam a gazdasági minisztérium közreműködésével megközelítőleg 47 millió eurót fordít a visszatérítések kifizetésére.

A támogatások kifizetésének megkezdéséről a miniszterelnök már a múlt héten tájékoztatott. A 10 - 165 euró közötti összegről szóló postai utalványt kézbesítik a háztartásoknak, s azt a postákon lehet majd beváltani.

Robert Fico szerint a háztartási gáz ára – a visszatérítéssel együtt – 2016-ban kétszámjegyű mértékben, 14,5 százalékkal csökken. A visszatérítés megközelítőleg 1,4 millió háztartást érint. „Olyan előfizetőkről van szó, akik valamely szlovákiai energiaszolgáltató ügyfelei, tehát nemcsak a Szlovák Gázművekről (SPP) beszélünk, de az alternatív gázszolgáltatókról is” – közölte a szlovák kormányfő.


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja