Az évi 40 milliónál nagyobb utasforgalmat lebonyolító repülőterek versenyében holtversenyben Szingapúr és Dél-Korea végzett az élen.

Az Incheon Airport (Szöul) és a Changi Airport (Szingapúr) (a fotón) tetszett a legjobban tavaly a legnagyobb forgalmú repülőterek versenyében. A montreali székhelyű Airports Council International 34 kritérium alapján rangsorolt, összesen 550 ezer utazó véleménye alapján.

A versenyben 80 ország több mint 300 légi kikötője vett részt – több kategóriában. Az utasoktól többek között a szolgáltatások minőségére, a biztonságra, a minél gyorsabb jegy- és csomagkezelésre, a szórakozási lehetőségekre, az étel- és ital minőségre és választékra kérdeztek rá.

A Changi a 34 kérdésből 95 százalékra kitűnő minősítést kapott, a legjobban az tetszett az utazóknak, hogy két nagy filmszínházában napi 24 órában a legújabb sikerfilmeket vetítik.

Most először a régiók között az európai legjobb repülőtér kategóriában is győztest hirdettek, ezt a címet a londoni Heathrow nyerte el.

 Az utasforgalom alapján a 2-5 milliós kategóriában a Jaipur (India) győzött, az 5-15 milliósban a Sanya Phoenix (Kína, Hainan-sziget), a 15-25 milliósban Szöul Gimpo (Dél-Korea), míg a 25-40 milliósban Mumbai és Új-Delhi (India) végzett az első helyen.