2019. augusztus 5. hétfő, 08:36
Sűrűbben közlekednek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes járatai a Sziget fesztivál ideje alatt: a szentendrei HÉV-en kívül a nagykörúti járatok, valamint a 901-es és 918-as éjszakai buszok is gyakrabban indulnak a megszokottnál.

A BKK közleménye szerint augusztus 5. és 14. között transzferbuszok járnak a Liszt Ferenc-repülőtér és az Óbudai-sziget között, ezek „beköltözéskor" csak Óbuda felé, a fesztivál zárásakor pedig csak a repülőtér felé visznek utasokat.

A fesztivál idején a szentendrei (5-ös) HÉV sűrűbben, hosszabb szerelvényekkel és éjszaka is közlekedik. A nagykörúti villamosok és villamospótló buszok, valamint a Hungária körúti éjszakai 901-es és 918-as buszok szintén nagyobb kapacitással járnak.

A BKK emellett - mint korábban is - hajójáratot indít a Jászai Mari tér és az Óbudai-sziget között.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a fesztivál miatt a közúti közlekedés rendje is megváltozik: tilos lesz megállni egyebek mellett a Reményi Ede utca, a Benedek Elek utca, a Mozaik utca, a Leányfalu utca és az Óbudai rakpart egy-egy szakaszán.

A rendezvényre Sziget-Budapest Citypass karszalag vásárolható, amellyel - a 100E busz kivételével - korlátlanul lehet használni a BKK teljes hálózatát, valamint a transzferbuszokat, és - mint az a sziget.hu oldalon olvasható - más, nem közlekedési kedvezményeket is igénybe vehetnek viselői.

(Forrás: MTI)


Cég és szolgáltatás kereső
Twitter megosztás Google+ megosztás
A szerkesztő ajánlja